Ziema nāk: autovadītāji aicināti gatavoties pirmajam sniegam

© Artis PupinsAutomašīnas riepa
Automašīnas riepa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autovadītāji aicināti gatavoties ziemai un nomainīt riepas, jo sinoptiķi sola: tuvākajā laikā gaisa temperatūra kritīsies, un ceļi apledos.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" lūdz vadītājus savlaicīgi sagatavoties braukšanai ziemā un uzstādīt ziemas riepas, vēsta portāls grani.lv.

"Esi gatavs pirmajam sniegam! Neaizmirsti par savu un citu drošību — laicīgi nomaini riepas un atgādini arī draugiem!" — aicina Latvijas Valsts ceļi‏ savā lapā Twitter.

​Saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, ziemas riepas no 1. decembra līdz 1. martam nepieciešamas visām automašīnām un autobusiem ar maksimālo masu līdz 3500 kg. Radzes atļautas no 1. oktobra līdz 1. maijam. Ziemas riepu protektoru minimālais dziļums vieglajām mašīnām sastāda 4 mm.

Jāpiebilst, ka drošas braukšanas svarīgākais faktors ziemā ir laika un ceļa apstākļiem atbilstošs ātrums. Ārkārtīgi svarīgs ir arī transporta līdzekļa un riepu tehniskais stāvoklis. Riepām jāpievērš īpaša uzmanība, jo ziemā būtiski palielinās bremzēšanas ceļš. Jāpatur prātā, ka gumija nonēsājas, tāpēc savlaicīgi jānomaina vecās riepas pret jaunām.

Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas vidū Latvijai no rietumiem tuvosies aktīvs ciklons, kas nesīs sniegputkeni un vēju. Trešdien lietus un slapjš sniegs gaidāms Kurzemē, bet naktī Latvijas austrumos gaidāms spēcīgs sniegputenis — sniega segas biezums sasniegs 6-10 centimetrus.

Ziņu lente
0