Foto

Ciemos pie mošķiem: noslēpumainākās vietas un ēkas pasaulē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paranormālo parādību parks, ieeja Avalonā, senlaicīga pils, ka kuru klaiņo "Baltās dāmas" spoks, un geizers ar "laimīgu ūdeni" – Sputnik fotolentē apkopotas noslēpumainākās vietas pasaulē.

Kur ir lielākās iespējas tikties ar potergeistu, nejauši nokļūt garu pasaulē, izdzirdēt noslēpumainas skaņas, izjust uz savas ādas senu lāstu vai nomazgāties "laimīgajā ūdenī", stāsta vietne RIA Nekustamie īpašumi.

© telmo32 / parkParanormālo parādību parks – tā iedēvēts "Zelta vārtu" parks Sanfrancisko. Gari šeit pastaigājas kopā ar cilvēkiem, un stāstu par tikšanos ar mošķiem ir papilnam.
Paranormālo parādību parks – tā iedēvēts Zelta vārtu parks Sanfrancisko - Sputnik Latvija
1/9
Paranormālo parādību parks – tā iedēvēts "Zelta vārtu" parks Sanfrancisko. Gari šeit pastaigājas kopā ar cilvēkiem, un stāstu par tikšanos ar mošķiem ir papilnam.
CC BY 2.0 / Nelo Hotsuma / Glastonbury TorSomersetas grāfistē Lielbritānijā augstā jo augstā pakalnā, augstā jo augstā sv. Miķeļa baznīcas tornī ir ieeja leģendārajā Avalonas valstībā. Leģenda vēsta, ka šeit apglabāts karalis Arturs un viņa sieva Gvinevra.
Somersetas grāfistē Lielbritānijā augstā jo augstā pakalnā, augstā jo augstā sv. Miķeļa baznīcas tornī ir ieeja leģendārajā Avalonas valstībā. Leģenda vēsta, ka šeit apglabāts karalis Arturs un viņa sieva Gvinevra. - Sputnik Latvija
2/9
Somersetas grāfistē Lielbritānijā augstā jo augstā pakalnā, augstā jo augstā sv. Miķeļa baznīcas tornī ir ieeja leģendārajā Avalonas valstībā. Leģenda vēsta, ka šeit apglabāts karalis Arturs un viņa sieva Gvinevra.
© AP Photo/CTK, Lubos PavlicekJa vēlaties asas izjūtas, dodieties pastaigā pa katakombām. Ja arī spoku tur nav, iztēle palīdzēs. Piemēram, Jiglavas pilsētas (Čehija) katakombās pētnieki redzējuši sarkanas kāpnes un dzirdējuši ērģeļu skaņas. Nesen ejās pat uzstādīts apgaismojums, tāpēc fantāzijai ir vārti vaļā.
Ja vēlaties asas izjūtas, dodieties pastaigā pa katakombām. Ja arī spoku tur nav, iztēle palīdzēs. Piemēram, Jiglavas pilsētas (Čehija) katakombās pētnieki redzējuši sarkanas kāpnes un dzirdējuši ērģeļu skaņas. Nesen ejās pat uzstādīts apgaismojums, tāpēc fantāzijai ir vārti vaļā. - Sputnik Latvija
3/9
Ja vēlaties asas izjūtas, dodieties pastaigā pa katakombām. Ja arī spoku tur nav, iztēle palīdzēs. Piemēram, Jiglavas pilsētas (Čehija) katakombās pētnieki redzējuši sarkanas kāpnes un dzirdējuši ērģeļu skaņas. Nesen ejās pat uzstādīts apgaismojums, tāpēc fantāzijai ir vārti vaļā.
© Sputnik / Павел Паламарчук / Pāriet pie mediju bankasPodgoreckas pilij Ukrainā ir iemesls lepoties. Šeit d’Artaņans ar trim musketieriem glāba Austrijas Annu padomju mūziklā. Taču plaši pazīstama ir arī "Baltā dāma" – pils īpašnieka Rževas Vaclava dzīvesbiedre, kuru greizsirdīgais varmāka iemūrējis pils sienās. Tagad viņa klaiņo pa pili, klaudzinādama papēdīšus pa marmora grīdām.
Podgoreckas pilij Ukrainā ir iemesls lepoties - Sputnik Latvija
4/9
Podgoreckas pilij Ukrainā ir iemesls lepoties. Šeit d’Artaņans ar trim musketieriem glāba Austrijas Annu padomju mūziklā. Taču plaši pazīstama ir arī "Baltā dāma" – pils īpašnieka Rževas Vaclava dzīvesbiedre, kuru greizsirdīgais varmāka iemūrējis pils sienās. Tagad viņa klaiņo pa pili, klaudzinādama papēdīšus pa marmora grīdām.
CC BY 2.0 / Antonio Manfredonio / Villa Imperiale di Pausilypon e la GaiolaNeapoles līcī ir divas nelielas saliņas, ko saista tilts. Uz vienas no tām atrodama pamesta villa – īsts paradīzes stūrītis nolādētu vietu mīļotājiem. Visi tās īpašnieki ārstējušies psihiatriskajās slimnīcās, sēdējuši cietumos vai miruši mīklainā nāvē. Vārdu sakot, vietējie šo vietu nemīl, te parādās tikai īpaši drosmīgi tūristi.
Neapoles līcī ir divas nelielas saliņas, ko saista tilts. Uz vienas no tām atrodama pamesta villa – īsts paradīzes stūrītis nolādētu vietu mīļotājiem. Visi tās īpašnieki ārstējušies psihiatriskajās slimnīcās, sēdējuši cietumos vai miruši mīklainā nāvē. Vārdu sakot, vietējie šo vietu nemīl, te parādās tikai īpaši drosmīgi tūristi. - Sputnik Latvija
5/9
Neapoles līcī ir divas nelielas saliņas, ko saista tilts. Uz vienas no tām atrodama pamesta villa – īsts paradīzes stūrītis nolādētu vietu mīļotājiem. Visi tās īpašnieki ārstējušies psihiatriskajās slimnīcās, sēdējuši cietumos vai miruši mīklainā nāvē. Vārdu sakot, vietējie šo vietu nemīl, te parādās tikai īpaši drosmīgi tūristi.
CC BY 2.0 / David~ / Beelitz-HeilstättenBelica-Hailštetene – kādreiz labākā sanatorija Vācijā, taču pēc Otrā pasaules kara padomju varas laikos nonīka. Tagad šeit ierodas tikai ziņkārīgi tūristi. Viņi apgalvo, ka te vēl joprojām var atrast karavīru vēstules un dzirdamas dīvainas skaņas.
Belica-Hailštetene - Sputnik Latvija
6/9
Belica-Hailštetene – kādreiz labākā sanatorija Vācijā, taču pēc Otrā pasaules kara padomju varas laikos nonīka. Tagad šeit ierodas tikai ziņkārīgi tūristi. Viņi apgalvo, ka te vēl joprojām var atrast karavīru vēstules un dzirdamas dīvainas skaņas.
CC BY-SA 2.0 / David Clay / Chillingham CastleČillingemas pili Anglijas ziemeļos apciemo tikai spoku dēļ: pa gaiteņiem klaiņo mirdzošs zēns gaišzilā tērpā, Mocītājs Seidžs parādās spīdzināšanas kamerā, bet Lēdija Mērija Breklija apmetusies tieši savā portretā Pelēkajā istabā.
Čillingemas pili - Sputnik Latvija
7/9
Čillingemas pili Anglijas ziemeļos apciemo tikai spoku dēļ: pa gaiteņiem klaiņo mirdzošs zēns gaišzilā tērpā, Mocītājs Seidžs parādās spīdzināšanas kamerā, bet Lēdija Mērija Breklija apmetusies tieši savā portretā Pelēkajā istabā.
CC BY-SA 2.0 / Dennis Jarvis / Valley of MillsMāņticīgie itāļi stāsta dīvainas baumas un leģendas par Dzirnavu ieleju Sorento. Vēl vairāk – dzirnavas dēvē par citas pasaules drumslu, jo šeit bieži redzama pārdabiska gaisma un skan ļauni smiekli.
Māņticīgie itāļi stāsta dīvainas baumas un leģendas par Dzirnavu ieleju Sorento. Vēl vairāk – dzirnavas dēvē par citas pasaules drumslu, jo šeit bieži redzama pārdabiska gaisma un skan ļauni smiekli. - Sputnik Latvija
8/9
Māņticīgie itāļi stāsta dīvainas baumas un leģendas par Dzirnavu ieleju Sorento. Vēl vairāk – dzirnavas dēvē par citas pasaules drumslu, jo šeit bieži redzama pārdabiska gaisma un skan ļauni smiekli.
CC BY-SA 2.0 / Ken Lund / Fly GeyserKāda rančo īpašniekiem Nevadas štatā ASV pieder īsts dabas brīnums – Flaja geizers. Valda uzskats: ja nomazgāties geizera ūdenī, dzīve kļūs spilgta un laimīga. Tiesa, lai pie tā nokļūtu, jāpalūdz rančo īpašnieku atļauja, jo tas tomēr ir privātīpašums.
Flaja geizers - Sputnik Latvija
9/9
Kāda rančo īpašniekiem Nevadas štatā ASV pieder īsts dabas brīnums – Flaja geizers. Valda uzskats: ja nomazgāties geizera ūdenī, dzīve kļūs spilgta un laimīga. Tiesa, lai pie tā nokļūtu, jāpalūdz rančo īpašnieku atļauja, jo tas tomēr ir privātīpašums.
Ziņu lente
0