Porošenko piedraudēja ar Čaušesku likteni

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVСолдат ВСУ на бронемашине. Архивное фото
Солдат ВСУ на бронемашине. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcijas dalībnieki pie Ukrainas Augstākas radas organizēja padomi, kurā piedalās vairāki simti cilvēku, prezidentam Petro Pošenko tika izvirzīts ultimāts.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. "Piecu darba dienu laikā jums, prezidenta kungs, ir jāiesniedz parlamenta izskatīšanai likums par impīčmentu. Tas neattiecas konkrēti pret jūsu personību, tas attiecas pret mūsu Ukrainas tautu," — paziņoja padomes dalībnieks "Donbasa" bataljona cīnītājs ar segvārdu Katana, vēsta Sputnik Igaunija.

"Ja mūsu prasības netiks apmierinātas, mēs parādīsim, kas mēs esam un uz ko esam spējīgi. Neizaiciniet mūs, Pjotr Aleksejevič. Atcerieties situāciju ar Čaušesku Rumānijā," — paziņoja Katana.

Turklāt protestējošie pieprasa, lai prezidents iesniedz Radā likumprojektu par antikorupcijas tiesu. Iepriekš bijušie Donbasa militārās operācijas dalībnieki paziņoja, ka uzņemas atbildību par turpmāko akcijas organizēšanu pie Augstākās radas.

Акция с требованием реформ в Киеве - Sputnik Latvija
Kijevā atsācies mītiņš pie Radas ēkas

Šī akcija sākās 17. oktobrī un turpinājās visu nedēļu. Taču pēc tam, kad Rada nosūtīja Konstitucionālajai tiesai likumprojektu par deputāta neaizskaramības atcelšanu, organizatori paziņoja, ka protesti tiek pārtraukti.

Neskatoties uz to, telšu pilsēta Kijevā paliek savā vietā. Jaunie organizatori izveidojuši nelielu skatuvi, kurā uzstājas bijušie Donbasa militārās operācijas dalībnieki. Lielākoties padomē piedalās cilvēki formas tērpā ar maskēšanās rakstu un "Donbasa" bataljona uzšuvēm.

Ziņu lente
0