Slaktiņš tirdzniecības centrā Polijā: viens bojāgājušais, astoņi ievainotie

© AP Photo / Rafal BaranНа месте нападения в торговом центре Vivo в городе Сталева Воля, Польша
На месте нападения в торговом центре Vivo в городе Сталева Воля, Польша - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas notikuma izmeklēšanas kontroli uzņēmusies Polijas premjerministre Beata Šidlo.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Viens cilvēks gājis bojā, astoņi cietuši ar nazi bruņota vīrieša uzbrukuma rezultātā tirdzniecības centra Polijas dienvidrietumos, vēsta Sputnik Polska ar atsauci uz radiostaciju RFM FM.

Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Diseldorfas stacijā vīrietis ar cirvi ievainojis piecus cilvēkus

Stalova Volas pilsētā Piekarpatu vojevodistē piektdien dienas laikā Nezināmais ielauzās tirdzniecības centra Vivo ēkā. Kā vēsta vietējais portāls stalowka.net ar atsauci uz aculieciniekiem, par ļaunprāša upuriem kļuva nejauši galerijas apmeklētāji – uzbrucējs rīkojas ar nazi, virzoties par tirdzniecības centra koridoriem. Pēc aculiecinieku teiktā, vīrietis smaidīja tā, it kā tas, ko viņš darīja, sagādā viņam prieku.

Notikuma vietā ieradās sešas ātrās palīdzības mašīnas, pieci policijas automobiļi un trīs ugunsdzēsēju brigādes. Visi ievainotie tika nogādāti slimnīcā, pēc mediķu datiem, dažu cietušo stāvoklis tiek vērtēts kā smags. Neskatoties uz ārstu centieniem, nav izdevies glābt 50 gadus vecu sievieti, kura guvusi vairākus muguras un krūšu kurvja ievainojumus.

Līdz ar tirdzniecības centra apmeklētāju spēkiem, un, pateicoties apsardzes sadarbībai, ļaunprāti aizturēja un atņēma viņam nazi. Policija nogādāja vīrieti īslaicīgās uzturēšanās izolatorā. Pēc aizturēšanas viņš neizrādīja nožēlu un nesadarbojas ar policiju. Izmeklēšana noskaidros uzbrukuma motīvus, tiks veikta narkoloģiskā ekspertīze. Kā kļuva zināms, 27 gadus vecais aizturētais iepriekš netika saukts pie kriminālatbildības.

Notikuma izmeklēšanu savā uzraudzībā ņēmusi premjerministre Beata Šidlo.

Ziņu lente
0