Nosauktas sievietēm bīstamākās lielpilsētas pasaulē

© AHMAD AL-RUBAYE / AFPMusulmanes
Musulmanes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumā tika vērtēts seksuālās vardarbības līmenis, medicīnas pakalpojumu pieejamība, sieviešu izglītība lielpilsētās un citi faktori.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Labdarības organizācija Thomson Reuters Foundation novērtējusi lielpilsētas visā pasaulē, ņemot vērā riskus, kas tajās apdraud sievietes, vēsta RIA Novosti.

Aptaujas rezultāti liecina, ka visbīstamākā lielpilsēta sievietēm ir Kaira. "Godpilno" otro vietu ieņēmusi Karači pilsēta Pakistānā un Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsēta Kinšasa. Pirmajā piecniekā iekļuvušas arī Deli (Indija) un Peru galvaspilsēta Lima.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
Saūda Arābijas policija aizturējusi vīrieti, kurš draudējis sadedzināt sievietes-vadītājas

Maskavu reitinga autori ierindojuši 16. vietā. Par drošākajām lielpilsētām viņi uzskata tikai Parīzi, Tokiju un Londonu.

Pētījums organizēts ar ekspertu aptaujas palīdzību. Par galvenajiem kritērijiem pilsētu vērtējumā kļuva seksuālās vardarbības līmenis, medicīnas pakalpojumu pieejamība, dažādu kultūras tradīciju, piemēram, sieviešu apgraisīšanas izplatība un paraža izdot sievieti pie vīra pret viņas gribu, kā arī dažādas ekonomiskās iespējas, tostarp iespēja iegūt izglītību.    

Ziņu lente
0