Jauna galējība: pasažieri nevar sagaidīt taksometru Rīgas lidostā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taksometru vadītāji Rīgas lidostā ierodas tieši pēc reisa, lai nenāktos maksāt lieku naudu par stāvvietu. Cilvēkiem, kuri aizkavējušies lidostā, nākas gaidīt nākamo "vilni".

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Haosu un uzskrūvētās cenas, par ko sūdzējās Rīgas lidostas pasažieri pēc taksometru caurlaižu sistēmas likvidēšanas, nomainījusi jauna galējība — tagad ielidojušie pasažieri var saskarties ar taksometru trūkumu.

Tagad taksometru vadītāji Rīgas lidostā ierodas tieši pēc reisa, lai nenāktos maksāt lieku naudu par stāvvietu, Facebook tīklā pastāstīja Marina Dianova, kura pēc ielidošanas Rīgā konstatēja, ka taksometru nav.

"Agrāk par stāvvietu lidostā maksāja taksometru uzņēmums, un tā darbinieki, nedomājot par maksu, gaidīja pasažierus, bet tagad katrs maksā par sevi. Pusstunda — 1,50 eiro. Nekaunīgāki autovadītāji to iekļauj rēķinā. Iepriekš no lidostas līdz "Spicei" aizbraucu par… 8,50 eiro. Taču runa nav par to. Tagad taksisti ierodas pēc lidmašīnas ielidošanas grafika, lai nemaksātu lieku naudu par stāvvietu. Un, ja mums bagāžu izsniedza ilgāk kā pēc stundas, kā jums šķiet, vai kaut viens taksis gaidīja pasažierus?" — raksta Dianova.

Savā publikācijā viņa izvietoja gandrīz tukšas autostāvvietas fotogrāfiju.

Iepriekš starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā pakalpojumus varēja piedāvāt tikai noteiktām prasībām atbilstošas kompānijas. Piemēram, tām bija vajadzīgas 50 vienādas krāsas automašīnas ar uzstādītiem GPS reģistratoriem, kuru dati bija pieejami lidostai. Pie tam lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par taksometru ielaišanu teritorijā.

Такси на рижской набережной - Sputnik Latvija
Taksometru vadītāji rīkos protesta akciju pret skaitītāju obligāto nomaiņu

2013. gadā šī kārtība tika apstrīdēta tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi teritorijai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Lieta tika izskatīta ilgi, taču galu galā Augstākā tiesa nolēma atvērt visiem taksometriem piekļuvi teritorijai pie lidostas ēkas.

Septembrī tiesas lēmums tika izpildīts. Taksometru caurlaižu sistēmas likvidācija noveda pie haosa — desmitiem mašīnu metās pie tā saucamās taksometru līnijas, radīja rindu un apgrūtināja satiksmi.

Jāpiebilst, ka ikviens pārvadātājs patstāvīgi izstrādā savu pakalpojumu cenas, tāpēc daži tās jūtami "uzskrūvēja". Ziņojumi liecināja, ka dažbrīd brauciens no lidostas līdz viesnīcai Latvija varēja izmaksāt gandrīz 70 eiro.

Ziņu lente
0