Dienvidkorejas mediji paziņojuši par Ziemeļkorejas gatavošanos jauniem raķešu izmēģinājumiem

© REUTERS / KCNAZiemeļkorejas raķetes starts. Foto no arhīva
Ziemeļkorejas raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc avīzes datiem, amerikāņu satelītiem četros Ziemeļkorejas rajonos izdevies nofilmēt mobilo palaišanas iekārtu pārvietošanos.

RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Amerikāņu un Dienvidkorejas izlūkdienesti reģistrējuši Ziemeļkorejas gatavošanās pazīmes jaunu raķešu palaišanu īstenošanai, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz "Tino iļbo".

Pēc avīzes datiem, amerikāņu satelītiem četros Ziemeļkorejas rajonos izdevies nofilmēt mobilo palaišanas iekārtu pārvietošanos.

Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja atzina Krimu par Krievijas teritoriju

Tiek ziņots, ka Ziemeļkoreja varētu izmēģināt uzreiz vairākus bruņojuma veidus, tostarp, vidējā attāluma ballistisko raķeti "Hvanson-12". Izdevums tāpat neizslēdz iespēju, ka Ziemeļkoreja veiks vienlaikus vairāku raķešu palaišanu vai arī izmēģinās starpkontinentālo ballistisko raķeti "Hvanson-13", kuras specifikācijas pagaidām nav noskaidrotas.

Septembrī Ziemeļkoreja veikusi raķetes palaišanu, kura nolidoja cauri Japānas teritorijai. Dienvidkorejas militārpersonas paziņoja, ka raķete sasniedza apmēram 800 kilometru augstumu.

Iepriekš Krievija un Ķīna piedāvāja Ziemeļkorejai pasludināt moratoriju kodolizmēģinājumiem un raķešu palaišanām, savukārt Dienvidkorejai un ASV ieteica atturēties no mācību veikšanas reģionā situācijas stabilizēšanai pussalā, taču Vašingtonā šo iniciatīvu ignorēja.    

Ziņu lente
0