Mediji paziņoja par Sīrijas Rakas atbrīvošanu no ISIS

© Sputnik / Feda ShaheenЭлементы Игил в Аль-Ракка, Сирия
Элементы Игил в Аль-Ракка, Сирия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz nesenajam laikam Raka bija par "Islāma valsts" teroristu cietoksni.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Rakas pilsēta Sīrijā, kura tika uzskatīta par "Islāma valsts" neoficiālo galvaspilsētu, atbrīvota no teroristiem, vēsta Sputnik Gruzija ar atsauci uz Al Arabiya.

Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas vadītāja pirmais vietnieks Francis Klincevičs - Sputnik Latvija
ASV paziņojušas, ka ISIS uzveikt nav iespējams

Teroristiskās organizācijas kaujinieki, pēc telekanāla datiem, padevās "Sīrijas Demokrātisko spēku" (SDF) grupējumam. Teroristi kontrolēja Raku kopš 2013. gada. 2016. gadā ASV vadītā rietumu koalīcija paziņoja par pilsētas atbrīvošanas operācijas uzsākšanu.

Nesen Krievijas BS pārstāvis paziņoja, ka aktīvu Sīrijas valdības spēku rīcību dēļ teritorija, kuru kontrolē "Islāma valsts", samazinājusies vairāk nekā par 5,8 tūkstošiem kvadrātkilometru, no teroristiem ir atbrīvotas 142 apdzīvotas vietas.

Saskaņā ar piektdienas datiem pašlaik ISIS kontrolē 14,8 tūkstošus kvadrātkilometrus, kas ir mazāk par 8% no Sīrijas teritorijas, paziņoja brīfinga laikā Krievijas BS Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks ģenerālpulkvedis Sergejs Rudskojs.

Pēc viņa teiktā, Krievijas GKS turpinās operāciju pret kaujinieku teroristiskajiem grupējumiem ISIS un "Džabhat an Nusra" līdz to pilnīgai iznīcināšanai, teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas mājaslapas paziņojumā.

Ziņu lente
0