Rīgas dome apsvērs piedāvājumu pārsēdināt rīdziniekus laivās un kuteros

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasВантовый мост через реку Даугаву в Риге
Вантовый мост через реку Даугаву в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Satiksmei norīkots izvērtēt Rīgas galvenā arhitekta Gvido Prinča ideju par autotransporta aizstāšanu ar pasažieru kuteriem un laivām.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Pašvaldības uzņēmumam Rīgas Satiksme norīkots izvērtēt pasažieru kuteru palaišanas ideju vairākos Rīgas virzienos, pastāstīja Rīgas domes Transporta un satiksmes lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vadims Faļkovs Latvijas Radio 4 programmā "Detaļas".

Pēc Faļkova teiktā, Rīgas Satiksmei paredzēts izvērtēt cik ekonomiski pamatoti un pieprasīti ir pasažieru pārvadājumi pa Daugavu rīdzinieku vidū.

"Cik ekonomiski pamatoti un kāda būs pasažieru plūsma uzticēts noskaidrot Rīgas Satiksmei. Ja atbilde būs pozitīva, jeb pasažieru pārvadājumi būs ievērojami, un kuteru atiešana, teiksim, divas reizes stundā, tad projekts varētu izrādīties veiksmīgs," — noslēgumā teica Faļkovs. Tāpat viņš piebilda, ka projektu finansēs no pilsētas domes līdzekļiem. 

Faļkovs pastāstīja, ka Rīgas Satiksme izskatīs iespēju izveidot visa gada garumā ūdens pārvadājumus starp Bolderājas, Vecmīlgrāvja un Iļģuciema mikrorajoniem. Ierēdnis atzīmēja, ka vasaras periodā pārvadājumi varētu būt izveidoti arī starp Lucavsalu un Ķengaragu. Piestātni plānots organizēt kaut kur pilsētas centra rajonā, iespējams pie pils vai Rātsnama, atzīmēja Faļkovs.

Varavīksne virs Bolderājas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bolderāja: rajons ar smagu raksturu

Iepriekš Rīgas galvenais arhitekts Gvido Princis paziņoja, ka galvaspilsētas sastrēgumu iemesls ir pārlieku lielā tiltu noslogošana, un piedāvāja attīstīt prāmju un laivu satiksmi kā optimālu risinājumu transporta sastrēgumu likvidēšanai. Tāpat Princis atzīmēja, ka ūdens transports, kurš pārvadā pasažierus no viena krasta uz otru uz ziemeļiem no Vanšu tilta, varētu kļūt par pietiekami izdevīgu no ekonomiskā viedokļa.

Latvijas Twitter segments praktiski uzreiz reaģēja uz arhitekta piedāvājumu pārsēsties no automobiļiem laivās. Lietotāji pauda sašutumu, ka šāds lēmums atmetīs Latviju Viduslaikos un, ka pilsētas vadītājiem labāk būtu ķerties pie autoceļu infrastruktūras attīstības, nevis izdomāt jaunus transporta veidus.

Ziņu lente
0