Virdžīnu salu prezidents: Tramps paziņoja, ka ticies pats ar sevi

© REUTERS/Jim BourgПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji pastāvīgi pievērš uzmanību Trampa mutiskām un pareizrakstības kļūdām.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. ASV līderis Donalds Tramps, uzstājoties konferencē Vašingtonā, kļūdījās, paziņojot, ka ticies ar Virdžīnu salu prezidentu, jeb pats ar sevi, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu CNN.

"Es jums teikšu, es aizbraucu no Teksasas, no Floridas, no Luiziānas, un devos uz Puertoriko, un tikos ar Virdžīnu salu prezidentu," — paziņoja Tramps konferencē Values Voter Summit. Pēc tam viņš piebilda, ka "Virdžīnu salas un tu prezidents ir neticami cilvēki".

Amerikāņu Virdžīnu salas atrodas ASV pārvaldībā. Kā atzīmē telekanāls, prezidents runāja par gubernatoru Kenetu Meppu. Oficiālajā Trampa runas atšifrējumā viņa uzruna Meppam tika izmainīta uz "gubernatoru".

Социальная сеть Twitter - Sputnik Latvija
Twitter dubultojis zīmju daudzumu un atļāva Trampam lamāties

Tā nav pirmā "ģeogrāfiskā" Trampa kļūda – piemēram, darba tikšanās laikā ar Āfrikas valstu līderiem ANO Ģenerālajā asamblejā amerikāņu prezidents divreiz nosauca Namībiju par "Nambiju".

Sociālo tīklu lietotāji pastāvīgi pievērš uzmanību Trampa mutiskām un pareizrakstības kļūdām. Vislielāko rezonansi izraisīja nepabeigtais tvīts ar mistisko vārdu covfefe – tiek uzskatīts, šāds neoloģisms iznācis prezidentam vārda coverage (izgaismošana) vietā. Ziņojums "Neskatoties uz pastāvīgo negatīvo covfefe presē" noturējās Trampa mikroblogā dažas stundas, taču paspēja savākt 150 tūkstošus "Patīk" un 120 tūkstošus retvītu, kā arī kļūt par populārāko haštagu amerikāņu twitter segmentā.

Covfefe parādījās angļu valodas slenga tiešsaistes vārdnīcā Urban Dictionary, to uzdrukāja uz T-krekliem un iemūžināja vairākos interneta memos.

Ziņu lente
0