Ziemeļkoreja atzina Krimu par Krievijas teritoriju

© Foto : pixabay / tpsdaveКрым, замок "Ласточкино гнездо"
Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkoreja uzskata referenduma rezultātus par Krimas pussalas iestāšanos Krievijas Federācijas sastāvā par leģitīmiem un atbilstošiem starptautisko tiesību normām.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Ziemeļkoreja uzskata Krimu par "neatņemamu Krievijas Federācijas daļu", vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Krievijas vēstniecību Ziemeļkorejā.

Ziemeļkorejas izdevniecība "Zinātniskā enciklopēdija" izdevusi jaunu pasaules politisko atlantu, kur "Krimas pussala jau iekrāsota Krievijas krāsās".

"Kā mums paskaidroja Ziemeļkorejas ĀM, republika ciena Krimā notikušā referenduma rezultātus par pussalas iestāšanos Krievijas Federācijas sastāvā, uzskata tā iznākumu par leģitīmu un pilnībā atbilstošu starptautisko tiesību normām," — uzrakstīja vēstniecības darbinieki savā Facebook lapā.

Krima un Sevastopole atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā noritējušā referenduma, kurā lēmumu atgriezties Krievijas sastāvā atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas valdība informēja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski."

Ziņu lente
0