"Aeroflot" logotips ar sirpi un āmuru sakaitinājis Lietuvas deputātu

© Пресс-служба Аэрофлота / Pāriet pie mediju bankasСамолет "Аэрофлота" с символикой 70-летия Великой Победы
Самолет Аэрофлота с символикой 70-летия Великой Победы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas deputāts pacēla jautājumu par to, vai "Aeroflot" lidmašīnām ar sirpja un āmura attēlu logotipā ļauts šķērsot Lietuvas robežu, kur saskaņā ar likumu aizliegta padomju laika simbolikas demonstrācija.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. "Aeroflot" reklāma ar aviokompānijas oficiālo simboliku — sirpi un āmuru – izsaukusi sašutumu Lietuvā. Seima deputāts Mantass Adomens norādīja, ka tas pārkāpjot Lietuvas likumus, un vaicāja, vai "Aeroflot" lidmašīnām atļauts šķērsot Lietuvas robežu, raksta Sputnik Lietuva.

Krievijas aviokompānijas "Aeroflot" reklāmas stendi bija novietoti netālu no Lietuvas Seima ēkas, Gedemina prospektā. Pirmo reizi tiem pievērsa uzmanību lietuviešu žurnāliste Rita Miļute, kura ar sašutumu uzrakstīja par to savā Facebook lapā.

Uz šo žurnālistes ziņojumu reaģējis parlamenta deputāts Mantass Adomens. Politiķis atzīmējis, ka kriminālkodekss aizliedz padomju laika simbolikas izmantošanu Lietuvā. Savā paziņojumā Facebook viņš vaicājis, vai aviokompānijas lidmašīnām atlauts šķērsot Lietuvas robežu pēc republikas likumu pārkāpumiem.

Adomens nosūtījis rakstiskus paziņojumus "West Express" ģenerāldirektoram — tūroperatoram, kurš izplatīja plakātus, kā arī Pilsoņu aviācijas vadītājam.

Rezultātā "Aeroflot" plakāti tika noņemti. Reklāmas kompānija Clear channel, kas ar tiem nodarbojās, uzsvēra, ka tas noticis nevis skandāla rezultātā, bet gan reklāmas kampaņas termiņu izbeigšanās dēļ. Saskaņā ar 2008. gadā Lietuvas Seima pieņemto likumu, valstī aizliegta padomju un nacistu simbolikas publiska demonstrēšana. Izmantot šo simboliku var tikai muzejos, zinātniskiem, mākslinieciskiem un izglītojošiem mērķiem, kā arī antikvariāta tirdzniecībā. Par šī likuma neievērošanu paredzēta administratīvā atbildība – naudas sods no 144 līdz 289 eiro.

Ziņu lente
0