Katalonijas vadītājs parakstījis neatkarības deklarāciju

© LLUIS GENE / AFPKatalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons
Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons paziņojis, ka 1. oktobra balsojuma rezultāti dod tiesības pasludināt neatkarīgas valsts dibināšanu.

RĪGA, 11. oktobris — SputnikKatalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons, viņa vietnieks Oriols Žunkers, kā arī parlamenta spīkeris Karme Forkadels parakstījuši neatkarības deklarāciju, vēsta RIA Novosti. Pasākumu tiešajā ēterā pārraidīja telekanāls 24 Horas.

Dokumentu parakstīja arī neatkarības aptbalstītāju partiju — "Kopā par "jā"" un "Tautas vienotības kandidatūra" pārstāvji, kas saņēmuši parlamentā absolūto vairākumu — 72 mandātus.

Katalonijas karogs - Sputnik Latvija
Pudždemons apņēmies pasludināt Katalonijas neatkarību

Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons paziņojis, ka 1. oktobra balsojuma rezultāti dod tiesības pasludināt neatkarīgas valsts dibināšanu, taču ierosināja parlamentam atlikt neatkarības deklarāciju, lai uzsāktu dialogu ar Madridi.

Spānijas valdība neatzīst 1. oktobrī notikušo referendumu. Dažos vēlēšanu iecirkņos notika sadursmes policijas darbinieku un referenduma dalībnieku starpā, abās pusēs ir cietušie. Katalonijas varasiestādes informēja, ka par neatkarību nobalsojuši 90,18% referenduma dalībnieku, tajā piedalījās 43,03% balsstiesīgo autonomā apgabala iedzīvotāju.

Ziņu lente
0