Latvija iztērējusi 6 miljonus veciem mīnmetējiem

CC BY 2.0 / C.ARTIGUES / Военнослужащий с минометом
Военнослужащий с минометом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki saņēmuši no Austrijas lietotu 120 milimetru mīnmetēju partiju saskaņā ar līgumu, kura summa sastāda 6 miljonus eiro.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņoties spēki (NBS) saņēmuši no Austrijas lietotus 120 milimetru mīnmetējus, vēsta mixnews.lv.

Mīnmetēju piegāde paredzēta saskaņā ar Latvijas un Austrijas Aizsardzības ministriju savstarpēji noslēgto līgumu par kopējo summu 6 miljonu eiro apmērā. Šī līguma ietvaros Latvijas armija tāpat iegādājās lietotas pašgājējas haubices. Par līguma parakstīšanu Aizsardzības ministrijas preses dienests paziņoja vēl 27. aprīlī.

NATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro - Sputnik Latvija
NATO tehnikas remonta parka modernizācija Ādažos izmaksās 27 miljonus eiro

Drošības apsvērumu dēļ iegādāto mīnmetēju skaits netiek norādīts, taču tiek atzīmēts, ka saņemti visi līgumā paredzētie ieroči. Mīnmetēji tika piegādāti aizritējušajā vasarā un turpmāk tiks izmantoti NBS un Zemessardzes specvienību vajadzībām. Zinām, ka kopumā Aizsardzības ministrija Austrijā iegādājās 47 militārās tehnikas vienības.

Latvijas NBS rīcībā jau ir 120 milimetru mīnmetēji, kuri vairākkārt tika demonstrēti militārajās parādēs par godu Latvijas Neatkarības dienai 18. novembrī. Iepriekš tika ziņots, ka Latvijā ieradies prāmis ar lietotām Austrijas haubicēm, kurām tāpat jāpiedalās 18. novembra parādē.

Augusta beigās kļuva zināms, ka Latvijas Nacionālie bruņotie spēki slepus vienojušās par 84 milimetru rokas pretraķešu granātmetēju partijas iegādi viena miljona vērtībā ar zviedru uzņēmumu SAAB Dynamics AB. NBS toreiz atzina, ka pārrunas ar SAAB Dynamics notika slepeni, bez sabiedrības izvēstīšanas.

Turklāt vasaras beigās Latvija parakstīja līgumu ar Dānijas Bruņotajiem spēkiem par pārnēsājamo zenītraķešu kompleksu Stinger iegādi. Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis paziņoja, ka valsts Nacionālie bruņotie spēki un pilsoniskā militārā apvienība Zemessardze varētu saņemt šos ieročus jau 2017. gadā.

Ziņu lente
0