Seržants skaidro Uzturēšanās atļaujas programmas izgāšanos ar krievu nabadzību

© Wikipedia / SaeimaДепутат Карлис Сержантс
Депутат Карлис Сержантс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Kārlis Seržants paskaidroja, ka pieci tūkstoši eiro par Uzturēšanās atļauju Latvijā – tas nav tik dārgi, savukārt krievi nav gatavi maksāt šo summu sliktā Krievijas ekonomikas stāvokļa dēļ.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Pieci tūkstoši eiro par Uzturēšanās atļaujas pagarināšanu Latvijā – tas nav dārgi, taču krieviem vienkārši kļuvis mazāk naudas, paziņoja Saeimas Zaļo un zemnieku savienības deputāts, Nacionālās drošības komisijas loceklis Kārlis Seržants radio Baltkom ēterā.

Šonedēļ valdība pieņēma migrācijas likuma grozījumus saskaņā ar kuriem visi Latvijas Uzturēšanās atļaujas ieguvēji, sākot ar 2018. gadu, atkārtotas prasības gadījumā būs spiesti samaksāt valsts kasei iemaksu piecu tūkstošu eiro apmērā.

Граница Латвийской республики - Sputnik Latvija
Kā nelabu galu ņēma termiņuzturēšanās atļauju programma Latvijā

Pēdējā gada laikā, pēc advokātu biroja "Padva un partneri Baltija" vadītāja partnera Mihaila Parinova teiktā, investoru skaits, kuri interesējas par Latviju Uzturēšanās atļaujas saņemšanai, samazinājies vismaz 15-20 reizes.

Taču, pēc Seržanta domām, Latvijas Uzturēšanās atļaujas saņemšanas gribētāju skaits samazinās nevis valdības rīcības dēļ, bet gan pasliktinošās ekonomiskās situācijas dēļ Krievijā.

"Cilvēkiem, kuri šeit jau nodzīvojuši piecus gadus, kaut kādā veidā vēlreiz jāapstiprina, ka viņi turpina atrasties Latvijas teritorijā. Daudzi saņem Uzturēšanās atļauju un brauc tālāk, savukārt tas viņus vairāk piesaistīs pie Latvijas. Domāju, ka tā ir neliela maksa par piecu gadu stabilitāti. Vienkārši gribētāju nekļūst vairāk. Krievija arī kļūst nabadzīgāka, tā kā tie, kuri pirms sešiem-septiņiem gadiem bija stabila vidusšķira, pašlaik varēja zaudēt savu biznesu. Pieci tūkstoši eiro no cilvēka – tas nav nedz ieguvums, nedz zaudējums budžetam," — teica Seržants.

Ziņu lente
0