Latvijas iedzīvotājus brīdina par negodīgiem interneta veikaliem

© Pixabay / MediamodifierИнтернет - мошенники
Интернет - мошенники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ziņo par negodīgiem tirgotājiem tīmeklī, kuri nepiegādā preci pēc apmaksas saņemšanas.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Jeļena Kirillova. Pēdējo triju mēnešu laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) saņēmis desmit sūdzības un sniedzis konsultācijas par firmai "PARFIMS" piederošo interneta veikalu www.ietaupi24.lv un www.tehnika365.lv darbību.

PTAC rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc pasūtījuma šajos veikalos klienti palikuši bez naudas un preces. Dažos gadījumos par nepiegādāto preci netika atgriezti naudas līdzekļi pat tūkstoš eiro apmērā. Patlaban veikala www.tehnika365.lv darbība ir apturēta, taču www.ietaupi24.lv turpina darbu un klienti par to joprojām spiesti sūdzēties.

PTAC aicina patērētājus būt uzmanīgiem un nedaudz izpētīt portālu vai interneta veikalu, kurā plānojat izvietot pasūtījumu vai izdarīt pirkumu. Strīdīgos jautājumos ļoti svarīga ir informācija par pārdevēju, tāpēc PTAC iesaka to pārbaudīt, piemēram ar datu bāzes palīdzību portālā www.lursoft.lv. Jāpievērš uzmanība arī tam, vai pret veikalu nav ierosināts maksātnespējas vai likvidācijas process, kas liecina par uzņēmuma grūtībām. To, vai interneta veikals ir uzticams, palīdzēs noskaidrot arī pircēju atsauksmes un PTAC speciālā informācija.

Ziņu lente
0