Times: Bekingemas pils sašutusi par Terēzas Mejas "sliktajām manierēm"

© AFP 2023 / Leon Neal Глава МВД Великобритании Тереза Мэй
Глава МВД Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sunday Times atzīmējusi, ka pēc vairākuma zaudēšanas parlamentā Lielbritānijas premjerministre apraudājusies, turklāt viņai bijis grūti paust savas domas, tiekoties ar karalieni.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Lielbritānijas monarhu sadusmojusi valsts premjerministres Terēzas Mejas uzvedība pēc ārkārtas vēlēšanām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sunday Times.

Pēc ārkārtas vēlēšanām 8. jūnijā Lielbritānijas Konservatīvā partija, ko vada Terēza Meja, zaudēja absolūto vairākumu parlamentā, tāpēc politiķe bija spiesta noslēgt vienošanos ar Ziemeļīrijas Demokrātisko unionistu partiju (DUP), kas parlamentā saņēma 10 mandātus, atgādināja britu preses izdevums Sunday Times.

Флаги Британии и Евросоюза - Sputnik Latvija
Meja varētu piekrist Brexit rēķina summas paaugstināšanai līdz 55,5 miljardiem eiro

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc vēlēšanām premjerministre apliecinājusi Elizabetei II, ka viņai izdevies vienoties par sadarbību ar DUP, taču darījuma noslēgšanai bija nepieciešams vairāk nekā divas nedēļas. Šīs aizkavēšanās dēļ karalienes troņa uzruna tika atlikta uz divām dienām, tādēļ tika pārkāpts sacensību grafiks Askotā, ko apmeklē monarha ģimene.

Sunday Times atzīmēja arī to, ka pēc vairākuma zaudēšanas parlamentā Lielbritānijas premjerministre apraudājusies, turklāt viņai bijis grūti paust savas domas, tiekoties ar karalieni. Pati Terēza Meja atzina, ka pārsteigums, ko viņa izjutusi, ieraugot vēlēšanu pirmos rezultātus, patiešām licis sariesties asarām acīs.

Ziņu lente
0