Ādažos sūdzas par NATO karavīru "cūcību"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Burkas, plastmasas maisu un karavīru ēdiena iepakojumus atraduši Ādažu iedzīvotāji mežā pie poligona, kur uzturas NATO bataljons.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Ādažu iedzīvotāja, pastaigājoties pa mežu Ādažu poligona apkārtnē, kur uzturas NATO bataljons, pasūdzējās savā Facebook lapā par pļavā izmētātiem atkritumiem – plastmasas pudeles un armijas ēdiena iepakojumi.

Lietotājs ar lietotājvārdu Nina Vladimirovna publicēja ziņojumu Rīgas suņu audzētāju klubā, pievienojot publikācijai fotogrāfiju. Ziņojums izraisīja daudzus lietotāju komentārus. Noskaidrojās, ka tas nav vienīgais gadījums, kad vietējie iedzīvotāji manījuši atkritumus poligona apkaimē.

"Jā, es arī redzēju Ādažu mežā kaudzi ar burkām un armijas ēdiena iepakojumus. Un visu mežu ir pārgriezuši kājām gaisā, vienkārši sāp sirds!" — uzrakstīja Ērika Kostenko.

"Labprātīgo, kuri iet uz "Lielo talku", un vienkārši nevienaldzīgu cilvēku nav tik daudz!! Mums, piedodiet, savu cūku pietiek," — turpina Valerie Tyr.

Международные военные учения Kevadtorm в Эстонии. - Sputnik Latvija
NATO kareivju danči uz taksometra paliks nesodīti

Daži uzreiz atgādināja citu nesmuku stāstu ar NATO karavīriem – 2014. gadā Ventspils mērs Aivars Lembergs uzrakstīja atklātu vēstuli, kurā sūdzējās, ka NATO jūrnieki kārto savas mazās vajadzības uz veikalu skatlogiem, plūc ziedus pilsētas dobēs un principā uzvedas kā okupanti, kuriem likums nav rakstīts. Atradās arī tie, kuri ar humoru izturējās pret apspriešanu, piebilstot, ka atkritumi var nodot NATO karavīrus "ienaidnieku spēkiem".

"Saskaņā ar noteikumiem aiz sevis nedrīkst atstāt atkritumus, ienaidnieks uzreiz pamanīs un izsekos. Neilgi lemts puišiem karot. Nepadodas. Labāk dārzus būtu rakuši, goda vārds…" — uzrakstīja Tatjana Roger.

2016. gada jūlijā NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums izvietot Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Polijā starptautiskos NATO bataljonus alianses "austrumu flanga stiprināšanai" ar kopējo skitu vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku.

Latvijā ieradušais Starptautiskais NATO bataljons bāzējas Ādažos, to veido karavīri no Kanādas, Polijas, Itālijas, Spānijas, Slovēnijas un Albānijas. Šo specvienību vada Kanāda.

Ziņu lente
0