Muitas darbinieku streiks tiek atlikts

CC0 / Liepāja / Пляж в Латвии
Пляж в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas muitas darbinieku brīdinājuma streika pieteikuma likumību izšķirs tiesa, tikmēr robežkontroles punkti uz Latvijas robežām darbosies ierastajā režīmā.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Streiks, ko pieteikusi neatkarīgā muitas darbinieku arodbiedrība, tiek atlikta uz nenoteiktu laiku, vēsta Baltic Course.

Streika iemesls ir valdības nespēja sakārtot dienesta vecuma pensijas sistēmu. Kā pastāstījis Neatkarīgās muitas darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Edgars Mazuls, 2007. gadā Latvijas valdība nolēma apturēt likumprojekta virzīšanu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu iziešanu pensijā, un pēc tam šī jautājuma tika atlikta uz 2013. gadu.

Vecāka gadagājuma sievietes - Sputnik Latvija
Ražīgs rudens: oktobrī palielinās pensijas

2013. gadā sākās jaunās dienesta vecuma pensijas koncepcijas izstrādāšana, taču 2016. gadā Ministru Kabinets nolēma, ka tā nav nepieciešama. Tagad katrai ministrijai, kura atbild par vienu vai citu jomu, ir jāvirza pensiju jautājumi patstāvīgi. Muitas darbinieki saņēma no Finanšu ministrijas atbildi, ka ir jāpagaida, kamēr netiks izstrādāta vispārēja dienesta vecuma pensijas koncepcija, teica Mazuls.

278 muitas darbinieki grasījās veikt brīdinājuma streiku no 27. līdz 30. septembrim, taču VID iesniedza prasību tiesā ar mērķi noteikt streika pieteikuma likumību. Tiesai ir jāizvērtē, vai visas procedūras ir veiktas atbilstošā kārtībā. Gaidāms, ka tiesa pieņems lēmumu 10 dienu laikā.

Saskaņā ar likumu sākt streiku pirms tiesas lēmuma ir aizliegts.

VID vadība uzstāj uz vienlīdzības principa dienesta vecuma pensiju piešķiršanā. Drīzumā šajā jautājumā notiks VID, Finanšu ministrijas, valdības un Muitas darbinieku arodbiedrības pārstāvju tikšanās.

Ziņu lente
0