Polijā sākas plašas militārās mācības "Dragon 2017"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO bataljona sveicināšanas ceremonija Polijā
NATO bataljona sveicināšanas ceremonija Polijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar mācību "Dragon 2017" scenāriju, viena no kaimiņvalstīm pretendē uz dabas resursiem Polijas teritorijā, un tā aizstāvas ar NATO palīdzību.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Polijā sākas plašu militāro mācību "Dragon 2017" aktīvā fāze. Manevros, kas ilgs līdz 29. septembrim, tiks iesaistīti visu veidu bruņotie spēki, plānota sauszemes spēku sadarbības pilnveidošana ar jūras kara floti un aviāciju.

Pirmo reizi mācībās piedalīsies arī Teritoriālās aizsardzības spēki. Polijas aizsardzības ministra vietnieks Mihals Dvorčiks žurnālistiem pastāstīja, ka Teritoriālās aizsardzības spēki "aizsargās pacelšanās un nosēšanās joslu teritoriju un rīkosies kā karaspēka atbalsta apakšvienības".

Polijā dislocēts NATO bataljons - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts: NATO mācības Polijā – "karstā kara" priekšnoteikums

Politiķis pastāstīja, ka, saskaņā ar mācību scenāriju, viena no kaimiņvalstīm pretendē uz piekļuvi dabas resursiem Polijas teritorijā, vērojami "politiskās situācijas destabilizācijas mēģinājumi" un "centieni iegūt apstrīdamu teritoriju". Scenārijs paredz, ka galu galā Polijai nedraudzīgā kaimiņvalsts izšķiras par bruņotu konfliktu, izmantojot arī hibrīdkara metodes. Šajā gadījumā Polija vēršas pēc savu sabiedroto palīdzības.

Cita starpā mācību gaitā plānots apgūt piekrastes iecirkņa aizsardzību, pārvadēt ūdens šķērsli un izsēdinat desantu. Polijas AM vēstīja, ka mācībās piedalīsies 17 tūkstoši karavīru un 3,5 tūkstoši tehnikas vienību.

​Mācībās piedalīsies arī Polijas sabiedrotie NATO — karavīri no ASV, Lietuvas, Latvijas, Lielbritānijas, Vācijas, Slovākijas, Itālijas, Bulgārijas un Rumānijas, kā arī vienības no Gruzijas un Ukrainas. 

Ziņu lente
0