Lavrovs pastāstījis, kāpēc ASV neuzbruks KTDR

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka Irākai amerikāņi uzbruka tikai tāpēc, ka bija pārliecināti: nekādu masveida iznīcības ieroču valstī vairs nav.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka ASV neizdarīs uzbrukumu Ziemeļkorejai, jo ir pārliecinātas par to, ka Phenjanas rīcībā ir kodolieroči, vēsta RIA Novosti.  

Savu viedokli politiķis pauda programmā "Itogi nedeļi" telekanālā NTV.

KTDR raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kims Čenuns: Ziemeļkorejai nepieciešami kodolieroči atbildes uzbrukumam ASV

Diplomāts atgādināja, ka "Irākai amerikāņi uzbruka tikai tāpēc, ka viņu rīcībā bija simtprocentīga informācija: nekādu masveida iznīcības ieroču valstī vairs nav".

Tādējādi, pēc Lavrova domām, "amerikāņi neuzbruks Korejai, jo viņi ne tikai uzskata, bet gan precīzi zina, ka tai ir kodolbumbas", un tamlīdzīgai "analīzei piekrīt gandrīz visi".

"Ja šī analīze netiks izvērtēta Savienotajās Valstīs — es ceru, ka analītiķi jau ir tai pievērsušies, — mēs  varam iekļūt ļoti neprognozējamā pikējošajā lidojumā, un cietīs desmitiem, iespējams, par simtiem tūkstošu nevainīgu cilvēku tajā pašā Dienvidkorejā un Ziemeļkorejā, tāpat kā, protams, Japānā, arī Krievija un Ķīna ir turpat blakus," — ir pārliecināts Krievijas ārlietu ministrs.

Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vadītājs Kims Čenuns - Sputnik Latvija
KTDR vadītājs pavēlējis karavīriem būt gataviem izdarīt triecienu

15. septembrī Ziemeļkoreja veica kārtējo raķetes izmēģinājumu. Tā šķērsoja Japānas teritoriju un nokrita 2,2 tūkstošu kilometru attālumā no Erimo raga Hokaido salā. Raķete pārvarēja 3,7 tūkstošus kilometru, lidojuma augstums — aptuveni 800 km. ANO Drošības padome nosodīja izmēģinājumu, nosauca to par "ārkārtīgi porovokatīvu" un aicināja Phenjanu atteikties no kodolprogrammas. KTDR darbības nosodīja arī Krievija, ASV un citas valstis.

Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns uzsvēra, ka valsts mērķis ir panākt spēku līdzsvaru, lai piespiestu Vašingtonu atteikties no problēmas iespējama militāra risinājuma. "Mums ir precīzi jāparāda, kā mēs sasniedzam valsts kodolspēku izveides mērķi ārkārtēju sankciju apstākļos," — viņš atzīmēja.

Ziņu lente
0