Vācijas kanclera amata kandidāts: sankcijas ir kļūdains ceļš

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasEiropas Savienības un Vācijas karogi. Foto no arhīva
Eiropas Savienības un Vācijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclera amata kandidāts Ditmārs Barčs uzskata, ka pret Krieviju vērstās sankcijas ir jāatceļ.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Vācijas kanclera amata kandidāts no Kreiso partijas Ditmārs Barčs uzskata, ka pret Krieviju vērstās sankcijas ir jāatceļ tuvāko četru gadu laikā, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa vārdiem, tā uzskata ne vien viņa partijas locekļi, bet arī citu politisko kustību pārstāvji.

ES un Vācijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācu bizness saka "Nein" pret Krieviju vērstajām ASV sankcijām

"Es uzskatu, ka nākamajā likumdošanas period aktīvākas būs debates par to, vai būtu jāatceļ sankcijas. Ceru, ka jautājums tiks atrisināts nākamajā likumdošanas periodā, jo daudzi Kreisās partijas un citu partiju politiķi vēlas tam pielikt punktu, jo šis ceļš ir nepareizs," — teica Barčs.

Arī iepriekš Barčs paudis uzskatu par to, ka sankcijas ir Vācijas valdības kļūda un diezin vai izdosies kaut ko panākt ar to palīdzību.

"Tie, kas pazīst Krieviju un zina, ka Otrā pasaules kara laikā tur miljoniem cilvēku gāja bojā no bada un slāpēm, nevar nopietni domāt, ka šīs muļķīgās sankcijas nospiedīs to uz ceļiem," — augustā politiķis pavēstīja intervijā izdevumam Bild.

Sankciju ieviešanu pret Krieviju Barčs nodēvēja par "absurdu".

Яна Тоом - Sputnik Latvija
Politika
Eirodeputāte: sankciju nodarītie zaudējumi uztrauc visus, izņemot Eiropas ierēdņus

Pirms dažam dienām bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders intervijā izdevumam Stern pauda bažas sakarā ar Krievijas un Vācijas attiecību pasliktināšanos. Šrēders uzsvēra, ka Vācijai nevajadzētu ņemt vērā ASV intereses attiecībās ar Krieviju, jo amerikāņiem spēcīga Krievija nav vajadzīga. "Taču Eiropas, it īpaši Vācijas, intereses ir citādas," — atgādināja bijušais kanclers.

Eiropas Savienība ieviesa sankcijas pret Krieviju 2014. gada martā pēc notikumiem Krimā un Ukrainā. Pēc pasākumiem pret atsevišķām personām rietumvalstis noteica ierobežojumus veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Maskava ieviesa pārtikas produktu embargo valstīm, kas ieviesušas pret to vērstās sankcijas.

Ziņu lente
0