Atrasts nepatīkamās smakas vaininieks Vecmīlgrāvī

© Sputnik / Sergey MelkonovУправление Рижского порта
Управление Рижского порта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā no Rīgas ostas termināliem veica pārāk ātru kuģa iekraušanu ar naftas produktiem, kā dēļ Vecmīlgrāvī izplatījās nepatīkamā smaka, un divi skolēni tika nogādāti slimnīcā.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Valsts Vides dienests (VVD) noskaidroja Vecmīlgrāvja specifiskās smakas iemeslu, paziņoja dienesta pārstāve Maruta Bukleviča radio Baltkom ēterā.

Улица Аугуста Домбровскиса в Вецмилгрависе - Sputnik Latvija
Vecmīlgrāvis: pa ceļam uz jūru

Pēdējo dienu laikā divas reizes tika saņemtas ziņas par nepatīkamu smaku Rīgas ostas rajonā: 12. septembrī pa 112 tālruni tika saņemti vairāk nekā 400 zvanu ar sūdzībām, savukārt vakar diviem Rīgas 31. vidusskolas audzēkņiem bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča pastāstīja, ka Vides ministrijas inspektori kopā ar policijas darbiniekiem devušies uz Rīgas ostas teritoriju un noskaidroja nepatīkamās smakas iemeslu Vecmīlgrāvī — vienā no termināliem SIA PARS termināls veic pārāk ātru kuģa iekraušanu. Pēc viņas vārdiem, eksperti pieprasīja palēnināt iekraušanas darbus un smaka sāka mazināties.

Pret SIA PARS termināls, kura veica iekraušanas darbus, ir uzsākta administratīvā lieta. Tāpat tika paņemti naftas produkta paraugi un tika veikti mērījumi. Pēc slēdziena un analīžu rezultātu saņemšanas tiks pieņemt lēmums par soda apmēru.

Rīgas vicemērs, Rīgas ostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks uzrakstīja savā Facebook lapā, ka valde lems par rīcību līdz pat termināla slēgšanai.

Ziņu lente
0