ASV Kongress lūdz izmeklēt radio Sputnik ietekmi uz vēlēšanām

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kongresmeņi interesējas pie regulatora, vai tas nodarbojas ar Sputnik apraides licences neatbilstības "sabiedrības interesēm" izmeklēšanu; ja nē, tad vai viņš to uzsāks un kāda konkrēta rīcība tiks pasākta.

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Amerikāņu kongresmeņu grupa nosūtīja Federālās Sakaru komisijas vadītājam Adžitam Pajam vēstuli ar lūgumu izmeklēt ziņojumus par to, ka radio Sputnik iejaucoties 2016. gada prezidenta vēlēšanās, neskatoties uz to, ka norādītajā frekvencē 105,5 FM Vašingtonā radio sāka apraidi tikai dažus mēnešus pēc vēlēšanu dienas, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz tā rīcībā nonākušo dokumentu.

Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Amerikāņu uzņēmums sāk izsekot Sputnik, RT un ĀM Twitter mikroblogus

"Mēs rakstām, atbildot uz nesenajām satraucošajiem preses paziņojumiem par to, ka Krievijas valdības finansētais radio tīkls varēja izmantot ASV ētera viļņus, lai ietekmētu 2016. gada prezidenta vēlēšanas," — teikts vēstulē, ko parakstīja Anna Ešu, Maikls Doils un Frenks Pelons.

Kongresmeņi atsaucas uz New York Times rakstu "RT, Sputnik un Krievijas jaunā kara teorija", kurā tiek uzskatīts, ka radiostacija varēja ietekmēt vēlēšanu gaitu. Vēstulē tiek atzīmēts, ka radio varot izmantot frekvenci dezinformācijas izplatīšanai, "lai ietekmētu ASV politiku un izjauktu vēlēšanas", taču nekādi pierādījumi netiek minēti.

"Ja Krievijas valdība patiešām izmanto Sputnik kā negatīvas ietekmes instrumentu uz ASV un mūsu brīvo un godīgo vēlēšanu procesu, radiostacijas, kurās apraidi veic Sputnik, tiešā veidā pārkāpj Sakaru līdzekļu likuma sabiedrības interešu standartus," — teikts vēstulē.

Kongresmeņi raksta par radio Sputnik apraidi Vašingtonā frekvencē 105,5 FM, tomēr pirmais ēters tajā notika 2017. gada 31. jūlijā, jeb vairāk nekā pusgadu pēc prezidenta vēlēšanu dienas.

Turklāt, kongresmeņi nestāda priekšā nekādus argumentus, kā tieši Sputnik apraide norādītajā frekvencē ietekmējusi prezidenta vēlēšanas vairāk nekā pusgadu pēc to notikšanas. Kongresmeņi interesējas Federālai Sakaru komisijai, vai tā izmeklē Sputnik apraides licences neatbilstību "sabiedrības interesēm"; ja nē, tad vai tā sāks šādu izmeklēšanu; gadījumā ja komisijai ir jāsāk šāda izmeklēšana, tad kādus konkrētus pasākumus tā veiks.

Ziņu lente
0