Ap 40 miljoniem cilvēku pasaulē kļuvuši par verdzības upuriem

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasМигранты
Мигранты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās Darba organizācijas paziņojumā tiek atzīmēts, ka ANO ilgtspējīgas attīstības mērķi nevar tikt realizēti, kamēr cilvēki nesāks aktīvāk cīnīties ar mūsdienu verdzību un bērnu darbu.

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Saskaņā ar Starptautiskās Darba organizācijas (ILO) mājas lapā publicētā pētījuma datiem, 2016. gadā ap 40 miljoniem cilvēku pasaulē dzīvo mūsdienu verdzībā; par piespiedu darba upuriem kļuvuši apmēram 152 miljoni bērnu visā pasaulē, vēsta RIA Novosti.

Bērni darbā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nestlé tur aizdomās par netiešu bērnu darba ekspluatācijas atbalstu

Starptautiskā Darba organizācija (ILO) veikusi pētījumu sadarbībā ar Walk Free Foundation un Starptautisko Migrācijas organizāciju. Pētījuma dati tika prezentēti ANO Ģenerālās asamblejas sesijā. Saskaņā ar pētījuma datiem 40 miljonu verdzībā turēto cilvēku vidū apmēram 25 miljoni cieš no piespiedu darbiem, vēl 15 miljoniem piespiedu kārtā liek stāties laulībā.

Tiek atzīmēts, ka nebrīvē esošo cilvēku vidū, lielākoties ir sievietes un meitenes – apmēram 29 miljoni, jeb 71% no kopējā skaita. Komerciālā seksa industrijā absolūto vairākumu (99%) veido tieši sievietes.

Pētījums liecina, ka apmēram 152 miljoni bērnu vecumā no 5 līdz 15 gadiem ir spiesti strādāt piespiedu darbos. Lielākoties bērnu darbs tiek izmantots lauksaimniecības nozarē, mazāk — pakalpojumu nozarē un ražošanā. Vislielākais strādājošo bērnu skaits ir Āfrikas kontinentā.

Ziņu lente
0