Mediji: Ukrainas armijas jauniesaucamie bēg uz Poliju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījums liecina, ka Polijā dzīvojošo Ukrainas ekonomisko migrantu vidējais vecums samazinās, un tam ir zināmi iemesli.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Kopš 2014.gada samazinās Polijā dzīvojošo ukraiņu viesstrādnieku vidējais vecums, taču aug viņu izglītības līmenis. Par to liecina pētījums, ko sagatavojusi Polijas Nacionālā Banka un Varšavas universitāte. Pētījumā izmantoti aptaujas rezultāti, kas tika veikta Mazoveckas un Ļubļinas vojevodistēs, informē Sputnik Lietuva.

Ukrainas Bruņoto spēku karavīrs bruņumašīnā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukraina – visapkārt fronte

Pētījums liecina, ka līdz 2013. gadam pārsvarā bija vērojami "daudzkārtējie ekonomiskie migranti" – cilvēki, kuri Polijā ierodas sezonas darbos. Pieauga strādnieku skaits no Ukrainas austrumiem un dienvidiem. 2013. gadā viņu skaits sasniedza 6% no kopējā ukraiņu skaita, patlaban – gandrīz 20%, informē InoSMI, atsaucoties uz interneta izdevumu "Ukrainska pravda".

"Bieži vien tie ir jauni cilvēki, kuri atbildēja, ka migrācijas iemesls ir nevēlēšanās dienēt armijā," – teikts pētījumā. Tiesa, visbiežāk tiek norādīts, ka migrācijas iemesls ir labāk apmaksāta darba meklējumi. Pērnā gada noslēgumā Ukrainas pilsoņi veido 29% no visiem Polijā strādājošajiem ekonomiskajiem migrantiem.

Viņu alga vidēji sasniedz 2105 zlotus (gandrīz 500 eiro) pēc nodokļu nomaksas. Augstākās algas sastopamas celtniecībā (2779 zloti, jeb 650 eiro), vismazākās – mājsaimniecībā (aptuveni 1800 zloti, jeb 420 eiro).

Tiesa, mājsaimniecība ir lielākais ukraiņu nodarbinātības sektors.

Ziņu lente
0