Šeit cilvēki nav sātīgi paēduši: žurnāliste no Krievijas apmeklējusi Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovBulciņu tirdzniecība Centrāltirgū
Bulciņu tirdzniecība Centrāltirgū - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnāliste Anastasija Mironova no Sanktpēterburgas pastāstījusi par saviem iespaidiem pēc ceļojuma pa Baltijas valstīm.

RĪGA, 9. septembris - Sputnik. Žurnāliste no Krievijas publicējusi portālā "Gazeta.ru" savus iespaidus par Baltijas valstīm. Viņa salīdzinājusi Latviju ar Pleskavas apgabalu un atzīmējusi Latvijā dzīvojošo krievu pastāvīgās runas par ēdamo.

Žurnāliste visai neglaimojoši atsaukusies par Bolderājas iedzīvotājiem: "Visi ir slikti ģērbti, mati šķidri, pat daudzām sievietēm redzams matu zudums."

"Visur — patiešām visur! — dzirdamas runas par ēdamo: kur lētāki putraimi, ar ko izcept kartupeļus, kā piespiest bērnu ēst putru… Cilvēki nepaēd, vismaz ne sātīgi. Par to liecina arī viņu āriene," — raksta Mironova.

Pēc viņas domām, nabadzība "it kā jūtama gaisā". Viņa publicējusi arī aplēses, kas norāda: vidējā alga pēc nodokļiem mazliet pārsniedz 600 eiro, minimālā sastāda 300 eiro, pie tam rēķini par komunālajiem pakalpojumiem sasniedz 150-200 eiro.

Vecrīgas jumti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas žurnāliste par Latviju: klusi un nabadzīgi

Vienā no savām iepriekšējām publikacijām Facebook Mironova atcerējās, ka "vienreizēji skaistas kūrortpilsētas pie jūras, piemēram, Ainaži un Salavgrīva, ir tukšas". Cilvēku trūkumu žurnāliste saista ar iedzīvotāju masveida aizplūšanu: viņasprāt, "vairāk nekā 20% latviešu devušies peļņā".

Pa mici dabūjusi arī Tallina: Mironova iesaka tai veltīt tikai pāris dienas, jo "aiz vecpilsētas robežām nekas interesants nav redzams".

Noslēgumā žurnāliste nokritizējusi krievu vīriešus pludmalēs Latvijā. Viens no viņiem pat esot nobiedējis viņas bērnu.

"Šodien mans bērns, ieraudzījis, ka mums tuvojas nosauļojies vēderains brīnums peldbiksēs līdz ausīm, vienā lēcien    

Ziņu lente
0