Rīgā uz mācībām ieradīsies NATO ģenerāļi

© Foto : Estonian Defence ForcesNATO mācības
NATO mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk, nekā četrdesmit NATO valstu oficieru paaugstinās kvalifikāciju augstākās komandēšanas mācībās Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. No 10. līdz 22. septembrim Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notiks NATO mācības Steadfast Pyramid 2017 un Steadfast Pinnacle 2017, kurās plāno piedalīties vairāk kā 40 augstāko oficieru no militārā bloka dalībvalstīm, kā arī no partnervalstīm Zviedrijas un Somijas, tiek ziņots Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mājas lapā.

Mācību mērķis ir vecāko oficieru un komandieru iespēju pilnveidošana vienotu operāciju plānošanā un vadīšanā. Mācību pamatos ir Vispārējo operāciju plānošanas direktīva, jeb viens no galvenajiem dokumentiem alianses vienoto operāciju sagatavošanā.

Солдаты латвийской армии в строю - Sputnik Latvija
Gruzijā sākušās militārās mācības ar latviešu karavīru piedalīšanos

Steadfast Pyramid 2017 ilgs līdz 15. septembrim, Steadfast Pinnacle 2017 norisināsies no 17. līdz 22. septembrim. Galvenais uzdevums abās mācībās būs augstākās komandēšanas apmācībai operāciju plānošanā, sagatavošanas procesā un lēmumu pieņemšanā. Mācību laikā būs izspēlēts uzveduma scenārijs, kurš ietvers arī kolektīvās aizsardzības scenāriju.

Latvijas uzdevums mācību laikā ir uzņemšanas puses iespēju pilnveidošana un sadarbības iemaņu uzlabošana ar citām NATO dalībvalstīm un stratēģiskajiem reģionālajiem partneriem.    

Ziņu lente
0