Igaunijā uzsākta akcija "Septembrī nedzeram!"

CC0 / pixabay / Бокалы на столе
Бокалы на столе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā nolēma cīnīties par veselīgu dzīvesveidu bez alkohola un uzsāka projektu, kura dalībnieki mēneša laikā nelietos alkoholu.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Igaunijā līdz mēneša beigām notiks akcija ar nosaukumu "Septembrī nedzeram", vēsta Sputnik Igaunija.

Pasākums notiek ar Igaunijas Veselības attīstības institūta atbalstu.

Lai pievienotos akcijai, nepieciešams nofotografēties ar rokās apgrieztu glāzi un jāizvieto sava bilde Facebook lapā, papildinot fotogrāfiju ar atbilstošu heštagu, kā arī uzaicināt ne mazāk kā trīs draugus pieņemt izaicinājumu un atteikties no alkohola lietošanas rudens pirmā mēneša laikā.

Sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās kampaņas dalībnieki iemūžināti ar apgrieztu ar dibenu uz augšu šota glāzi, glāzi, vīna glāzi vai ar alus kausu.

Akcijā piedalās jau vairāki tūkstoši cilvēku, kuru vidū ir arī daudzas slavenības.

Bargā statistika

Saskaņā ar statistikas rādītājiem, 2016. gadā Igaunijā, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, tika izdzerti 8,3 litri tīra alkohola, ņemot vērā, ka pēc Pasaules Veselības organizācijas vērtējumiem, jau seši litri nodara nopietnu kaitējumu cilvēka veselībai.

Алкоголизм - Sputnik Latvija
Latvijā pieaug alkoholisma gadījumu skaits

Izdzertā alkohola daudzums uz vienu pilngadīgu Igaunijas iedzīvotāju (sākot ar 15 gadiem) pērnajā gadā sastādīja 9,9 litri alkohola.

Tāpat Veselības institūta sniegtie dati liecina par to, ka valstī 75% vīriešu un 40% sieviešu dažkārt piedzeras līdz stipra reibuma stāvoklim, turklāt katrs trešais vīrietis piedzeras vismaz reizi nedēļā.

Kampaņu "Septembrī nedzeram" atbalstīja arī Igaunijas Sociālo lietu ministrijā, nodēvējot to par "brīnišķīgu iniciatīvu" un lielisku veidu, kā "sevi izaicināt".

Vērts atgādināt, ka Igaunijā alkohola cenas ir pietiekami augstas augstā akcīzes nodokļa dēļ. Taču, tas neaptur iedzert gribētājus. Daudzi igauņi apguvuši tā saucamo alkotūrismu, un pēc lēta alkohola viņi brauc uz Latviju

Ziņu lente
0