Nīderlande pārbaudīs holandiešu firmu piedalīšanos Krimas tilta būvniecībā

© Sputnik / Nikolai Khizhnyak / Pāriet pie mediju bankasПодготовительные работы перед строительством Керченского моста в Тамани
Подготовительные работы перед строительством Керченского моста в Тамани - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandes valdība cer, ka kompānijas sociāli atbildīgi vadīs starptautisku biznesu.

RĪGA, 2. septembris— Sputnik. Nīderlandes ārējās tirdzniecības un attīstības sadarbības ministre Liliāna Plumena paziņojusi, ka valdība pārbaudīs divu holandiešu kompāniju dalības likumību tilta būvniecībā pāri Kerčas šaurumam, kas savienos Krimu un Krasnodaras administratīvo teritoriju, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas un radio kompāniju NOS.

Automašīnu piebrauktuvju izbūve pie tilta pāri Kerčas šaurumam. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kerčas jūras šaurumā sākas Krimas tilta dzelzceļa arkas uzstādīšanas operācija

Iepriekš laikraksts De Gelderlander informēja, ka vācu kompānija Dematec Equipment uzbūvējusi vienu no mašīnām tilta būvdarbu vajadzībām, savukārt kompānija Bijlard Hydrauliek piegādājusi "šīs tehnikas svarīgāko daļu", apgalvo laikraksts.

Valsts ārējās tirdzniecības ministre apstiprināja uzņēmumu darbības likumības gaidāmo pārbaudi.

"Pat ja likumpārkāpumu nav, Nīderlandes valdība sagaida, ka kompānijas sociāli atbildīgi vadīs starptautisku biznesu," — citē Plumenu televīzijas un radio kompānija.

Kā vēsta NOS Dematec Equipment direktors Van den Hēvels paziņojis, ka kompānija nepārkāpj ES ieviestās sankcijas, jo būvniecība notika Krievijas teritorijā. Otra uzņēmuma direktors Marsels Beilards paziņojis, ka nebija zināms, ka detaļas tiks piegādātas tilta celšanai Krimā, vēsta TV.

Ziņu lente
0