Vandāļi iznīcinājuši Kolumba statuju Ņujorkas štatā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasViens no Kristofora Kolumba pieminekļiem ASV
Viens no Kristofora Kolumba pieminekļiem ASV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija nosaukusi incidentu par bērnišķīgu joku, taču patiesais iemesls tiks nosaukts pēc izmeklēšanas noslēguma.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Nezināmi huligāni iznīcinājuši Amerikas atklājēja Kristofora Kolumba statuju Ņujorkas štatā, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējo kabeļtelevīzijas kanālu News 12.

Incidents noticis Jonkersas pilsētā, kur atradās itāļu jūrasbraucēja krūšutēls. No ģipša veidotā statuja nomesta no postamenta un sašķēlusies divās daļās. Viena no tām tika atrasta pjedestāla pakājē, otra — pakalnā netālu no notikuma vietas.

Заброшенная больница в Межапарке, грустный Ленин - Sputnik Latvija
Sietlas mērs ierosinājis nojaukt pilsētā uzstādīto Ļeņina pieminekli
Vietējais šerifs Čārlzs Gārdners atzīmēja, ka tiek izskatīta bērnišķīga huligānisma versija, taču patieso iemeslu tiesībsargi nosauks tikai pēc rūpīgas izmeklēšanas.

Kreisi noskaņotie politiskie spēki ASV cenšas panākt Kolumba pieminekļu iznīcināšanu. To pārstāvji skaidro, ka pēc Amerikas atklāšanas 1492. gadā sākās abu kontinentu pamatiedzīvotāju — indiāņu — genocīds. Iepriekš Savienotajās Valstīs nodarīts kaitējums arī citiem jūrasbraucēja pieminekļiem.

ASV uzsākta arī citu vēstures pieminekļu iznīcināšana — pēdējo mēnešu laikā likumīgi un nelikumīgi iznīcināti vairāki Konfederācijas pārstāvju pieminekļi. Atgādināsim, ka Konfederācija — Dienvidu štati — cieta sakāvi ASV Pilsoņu karā 1861.-1865. g.

Ziņu lente
0