Kučinskis šaubās, vai Lidl tirgos Latvijas preces

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielā vācu tirdzniecības tīkla veikala atklāšana Latvijā vairs nav aiz kalniem.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis intervijā Latvijas radio paudis šaubas par to, vai Lidl veikalos tiks tirgoti Latvijā ražoti produkti.

Jūlijā Rīgas mērs Nils Ušakovs apstiprināja, ka pirmais vācu tirdzniecības tīkla Lidl veikals tiks atvērts Purvciemā.

Kučisnkis paskaidroja, ka Lidl parādīšanās pastiprinās konkurenci tirdzniecības tīklu vidū, kas ir pozitīvs faktors no pircēju viedokļa. Vienlaikus premjers pauda šaubas par to, vai vācu tīkls tirgos Latvijā ražotos produktus.

Логотип немецкой торговой сети Lidl на фасаде магазина - Sputnik Latvija
Veikalu tīkla Lidl paradokss: zemas cenas kaitē pircējam

"Lēts ne vienmēr ir labākais," — piebilda politiķis.

Iepriekš publicists Juris Paiders atzīmēja, ka Lidl ierašanās saviļņos tirgu un stimulēs konkurenci tīklu starpā, kas varētu tikai palīdzēt valsts iedzīvotajiem. Pēc viņa vārdiem, Lidl faktiski jau ir ieradies — iedzīvotāji Latvijas dienvidu rajonos regulāri iepērk ilgstoši glabājamus produktus Lidl veikalos Lietuvā.

"Ja Lidl ienāks Latvijā, tad tos labumus, kurus pašlaik bauda tikai Lietuvas pierobežā dzīvojošie, iegūs arī Latvijas lielo pilsētu iedzīvotāji," — uzskata Paiders.

Lielais tirdzniecības tīkls ieņem piekto vietu pasaulē veikalu skaita ziņā aiz amerikāņu tīkliem 7-Eleven un Walmart, Nīderlandes uzņēmuma Spar un Francijas kompānijas Carrefour. Lidl veikali ir visās ES valstīs, izņemot Latviju un Igauniju. Lietuvā pirmie 15 tirdzniecības centri tika atklāti pērnā gada jūnijā, pieci no tiem — Viļņā.

Lidl plānoja ekspansiju Latvijā vairāk nekā pirms 15 gadiem un iegādājās septiņus zemes gabalus Rīgā veikalu būvniecībai, taču vēlāk tos pardeva. Pērn Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs pauda šaubas par to, vai Lidl veikali varētu parādīties Latvijā ātrāk kā pēc diviem gadiem. 

Ziņu lente
0