Eksperts: Baltijas krasta tīrīšana piesaistīs jaunus tūristus

© Foto : из архива автораPortāla "Ekolaif" galvenais redaktors Aleksandrs Samsonovs
Portāla Ekolaif galvenais redaktors Aleksandrs Samsonovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Igaunijas kopīgā Baltijas piesārņošanas apkarošanas akcijai būs pozitīva ietekme – ieguldot 500 tūkstošus eiro jūras attīrīšanā, valstis saņems kapitalizāciju desmitiem miljonu eiro apmērā, uzskata portāla "Ekolaif" galvenais redaktors Aleksandrs Samsonovs.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Igaunija un Latvija no apvieno pūles Baltijas jūras piekrastes piesārņošanas apkarošanai. Kopīgā projekta ietvaros abu valstu glābšanas departamenti centīsies izstrādāt darbību standartus cīņā ar piekrastes piesārņošanu, kā arī pārbaudīt tos kopīgo mācību laikā, ziņo Sputnik Igaunija.

Latvijas un Igaunijas centieni, vērsti uz jūras un pludmales pievilcības vairošanu, veicinās tūristu plūsmas palielināšanos, un ieguvums no šīm pūlēm ir acīmredzams, paudis radio Sputnik novērtējumu, portāla "Ekolaif" galvenais redaktors Aleksandrs Samsonovs.

Ржавая тележка для покупок на пляже - Sputnik Latvija
Latvijas pludmales kļuvušas netīrākas

"Šī procesa kapitalizācija ir ļoti liela, ieguldīt pusmiljonu eiro jūras tīrīšanā — tas nav daudz, taču šīs valstis jau vairākkārt aprēķināja iespējamo kapitalizāciju, un tā sasniedz desmitiem miljonu eiro," — paziņojis Samsonovs.

Pirmkārt runa ir par zilo karogu, ko piešķir pludmalēm, kritērijs šeit ir ūdens kvalitāte, par ko pastāv ES direktīvas, skaidro eksperts.

"Tā ir precīza noteikumu kopa, kuriem jāatbilst. Un šeit ir savstarpējās (pieredzes — red.) apmaiņas iespēja," — sacīja Aleksandrs Samsonovs.  

Ziņu lente
0