Lietderīgais ar patīkamo: kā papildināt budžetu ar loteriju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Imants Parādnieks piedāvājis interesantu budžeta papildināšanas variantu, kas varētu arī cīnīties ar "pelēku" biznesu – čeku loteriju, kas motivētu Latvijas uzņēmējus maksāt nodokļus.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Saeimas deputāts un Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks uzskata, ka valsts rīkotā čeku loterija varētu papildināt budžetu par aptuveni 8 miljoniem eiro, raksta portāls Vesti.lv atsaucoties uz LETA.

Viņa ideja tika atbalstīta vakar koalīcijas padomes sēdē. Pēc Parādnieka domām no loterijas iegūto naudu varētu novirzīt ģimenes atbalsta politikas pasākumu īstenošanai.

Bijušais Latvijas premjers Vilis Krištopāns - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas premjers: situācija valstī ir šausmīga

Politiķis paziņojis arī, ka līdzīgas loterijas, kurās piedalās preču un pakalpojumu čeki, jau notiek tādās valstīs kā Malta, Slovākija, Portugāle un Polija. Piemēram, Maltā reizi mēnesī daži čeku īpašnieki balvā saņem summu, simts reizes lielāku nekā čeka vērtība.

Portugālē šī akcija ir vērsta pirmkārt uz uzņēmējiem, kuri strādā nozarēs ar tradicionāli lielu "pelēkās" naudas apgrozījumu, tie ir autoservisi, skaistuma saloni, frizētavas, restorāni un viesnīcas. Tapāt šajā valstī balvā var saņemt nodokļu atlaides.

Parādnieks sauc tādu nodokļu maksāšanas motivāciju par "burkāna" metodi. Turklāt viņaprāt, šāda veida izlozes var izmantot ne tikai nodokļu jomā: piemēram, Zviedrijā autobraucējs var piedalīties 3 tūkstošu dolāru izlozē, ja ievēro noteikto ātruma režīmu.

Pēc Parādnieka teiktā, jau novembrī Lietuvā startēs čeku loterija, kuras laikā reizi mēnesī būšot iespēja laimēt 5 000 eiro.    

Ziņu lente
0