Kaspars Gerhards: ārkārtas situācijas Latvijā nav

© Foto : pixabayPlūdi
Plūdi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrija apņēmusies pabeigt pamatdarbus uz Latgales ceļiem šīs nedēļas vidū.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Latgales pašvaldību infrastruktūrai un ceļiem nodarītais kaitējums plūdu dēļ sasniedzot 0,7 miljonus eiro, informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards Latvijas Radio ēterā.

Līdz pirmdienas vakaram tika paziņots par 194 ceļu posmu bojājumiem, kuru remontam būs nepieciešami 590 tūkstoši eiro, un par 44 infrastruktūras objektu bojājumiem, to sakārtošanai ir nepieciešami 110 tūkstoši eiro.

Публикация от ✨ StreeT WorkouT ✨ (@kaspars_official) Авг 27 2017 в 11:06 PDT

 

Iepriekš Latvijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lange apgalvoja, ka lietavu izskaloto vietējo un reģionālo ceļu atjaunošanas izmaksas varētu sasniegt aptuveni miljonu eiro.

 

 

Dzelzceļa posmā starp Rēzekni un Kārsavu ir slēgta kustība. Vēl pagājušajā nedēļā ceļu apsekošanas laikā LDz darbinieki konstatējuši izskalojumus, tai skaitā sešās vietās puskilometra garumā vilcienu kustība nav iespējama.

Satiksmes ministrija apņēmusies pabeigt galvenos remontdarbus uz ceļiem savu resursu ietvaros šīs nedēļas vidū. Šobrīd akūtākais jautājums ir atjaunot ceļu Viļaka-Kārsava posmā, lai bērni 1. septembrī varētu laikus nokļūt skolā.P45 ceļa pārrāvums pic.twitter.com/5poOfkd0nu

​Daudz vairāk problēmu radies zemniekiem: applūdušas lielas sējumu platības, bet līdz plūdiem zemniekiem izdevies novākt tikai 10% —12% sējumu.

 

Uz jautājumu, kāpēc šādos apstākļos valdība nav izsludinājusi valstī ārkārtas stāvokli, Gerhards atbildēja, ka kopumā Latvijā nav ārkārtas situācijas, tāpēc nav nepieciešams ierobežot atsevišķu likumu darbību. Tomēr Latgales lauksaimniecības sektorā iestājusies krīze, tāpēc tur tiks izsludināts ārkārtas stāvoklis, viņš paskaidroja.

Ziņu lente
0