Kerčas jūras šaurumā sākas Krimas tilta dzelzceļa arkas uzstādīšanas operācija

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasAutomašīnu piebrauktuvju izbūve pie tilta pāri Kerčas šaurumam. Foto no arhīva
Automašīnu piebrauktuvju izbūve pie tilta pāri Kerčas šaurumam. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar celtnieki sagatavoja arku un uzcēla to uz peldošajiem balstiem. Agri no rīta konstrukciju sāka transportēt līdz tilta laidumam.

RĪGA, 27.augusts — Sputnik. Krimas tilta būvētāji sākuši unikālās 6 tūkstošus tonnu smagās dzelzceļa arkas transportēšanas un uzstādīšanas operācijas pirmo posmu Kerčas jūras šaurumā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz ziņojumiem no informācijas centra "Krimas tilts".

"Krimas tilta jūras operācija bez pārspīlējumiem ir unikāla tiltu būvniecībā: tā ir 6 tūkstošus tonnu smagās arkas konstrukcijas transportēšana ar sekojošu pacelšanu un montāžu jūras akvatorijas nosacījumos ar nestabilu hidrometeoroloģisku fonu. Šāda operācija nebūtu bijusi iespējama bez plašās pieredzes, kuru ieguvuši tilta būvētāji citos projektos. Mūsu jūras operācija ir ilgu gadu prakses un jaunāko tehnoloģiju pašmāju un pasaules tiltu būvniecības rezultāts," — preses dienests citē uzņēmuma "Strojgazmontaž" infrastruktūras projektu ģenerāldirektora vietnieku Leonīdu Rižeņkinu.

Vakar celtnieki sagatavoja arku un uzcēla to uz peldošajiem balstiem. Agri no rīta konstrukciju sāka transportēt līdz tilta laidumam. Arku transportēs piecu kilometru attālumā no krasta, šajā operācijas daļā piedalās vairāk kā desmit kuģu un 100 cilvēku. Pēc tam jūrnieki ievedīs peldošo sitēmu tilta laidumā starp kuģa balstiem un fiksēs ar enkuru trosēm. Tai laikā uz balstiem būs gatavs viss nepieciešamais smaguma pacēlāja aprīkojums.

Krimas tilta fotogrāfija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No kosmosa stacijas saņemta jaunceļamā Krimas tilta fotogrāfija

Pēc tā arku nostiprinās ar gandrīz 700 augstas izturības trosēm, kuras novilktas pie konstrukcijas no 16 domkratiem. Konstrukciju sāks celt projekta augstumā ar vidējo ātrumu pieci metri stundā, pēc tam ar vēja saitēm piestiprinās pie kuģa balstu skrūvēm, pastāstīja preses dienestā.

Dzelzceļa arkas uzstādīšana uz kuģu laiduma nepārsniegs 72 stundas. Šajā laikā tiks ierobežota kuģu satiksme Kerčas-Jenikāles kanālā. Kad celtnieki apstiprinās arkas laiduma stiprinājuma drošumu, kuģu kustība tiks atjaunota standarta režīmā. Arkas montāža uz kuģa laiduma balstiem ilgs vēl apmēram mēnesi.

Tilts pāri Kerčas jūras šaurumam, kas savienos Krimu un Krasnodaras apgabalu, būs garākais Krievijā. Tā garums sastādīs 19 kilometrus. Plānots, ka automašīnu satiksme uz tilta sāksies 2018. gada decembrī.

Ziņu lente
0