Gaidām salu: augusta beigas bez lietus, taču aukstas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējās augusta dienas būs samērā sausas, kaut arī netiek izslēgti pērkona negaiss un zibeņošana, taču jau brīvdienās Latvijā var iestāties sals – tuvojas rudens.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. Spēcīga krusa, kura pagājušajā nedēļā izkrita atsevišķos Latvijas rajonos, šobrīd jau vairs nešķiet tik neiedomājama klimatiska anomālija. Pēdējās dienas parādījušas, ka laikapstākļi vēl spēj pārsteigt Latvijas iedzīvotājus.

Tā, pēdējo dienu laikā Rīgā plosījās spēcīgs vējš, kurš pat nogāzis kokus, savukārt Latgalē spēcīgās lietusgāzes pārvērtušas atsevišķus ceļus par īstiem ūdenskritumiem.

​Piektdien lietus atkal nolija visā Latvijas teritorijā, jo valsts turpina atrasties zema spiediena ciklona iedarbības zonā. Atsevišķos rajonos bija gaidāms arī pērkona negaiss ar zibeņošanu. Priecēja vienīgi tas, ka spēcīgais vējš beidzot norimās. To mainīja mērenais dienvidu vējš, kurš vien piekrastes zonā pastiprinājās brāzmās līdz 15-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra dienā bija +15…+19 grādi, savukārt naktī uz sestdienu termometra stabiņš nolaidās līdz +10…+15 grādiem.

Šajās brīvdienās un nākošās nedēļas sākumā Latvijas teritorijā laikapstākļus noteiks paaugstināta atmosfēras spiediena fronte, un tas nozīmē, ka lietus līs retāk, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

 

Leita, flamingo i iudiņa dīna. #flamingo #pinkflamingo #latgalesgors #gors #plūdi

Публикация от Latgales vēstniecība GORS (@latgalesgors) Авг 24 2017 в 3:52 PDT

 

Ja sestdien un svētdien vietām varētu nolīt īslaicīgs lietus, tad jau pirmdien un otrdien visā valstī izveidosies pārsvarā sauss laiks un saulīte beidzot priecēs mūs ar saviem stariem. Tās ir labās ziņas, savukārt sliktās ir tas, ka gaiss Latvijā strauji kļūs aukstāks: gaisa temperatūra dienā +14…+20 grādi, savukārt naktī tā varētu nokristies līdz +5…+8 grādiem. Tāpat pastāv risks, ka atsevišķos rajonos augsnē un uz augiem varētu parādīties salna.

Nākamās nedēļas vidū augsta spiediena fronte piekāpsies zema spiediena ciklonam, kurš ienāks valsts teritorijā no rietumiem, atnesot līdzi mākoņainu, mitru un vējainu laiku.

 

Pamazām Rēzekni pārņem ūdens #lietus #plūdi #rēzekne

Публикация от Janis Paza (@janispaza) Авг 24 2017 в 4:59 PDT

 

Tādēļ darba nedēļas beigas būs nokrišņiem bagāta, pūtīs mēreni stiprs vējš ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē. Labā ziņa ir tāda, ka līdz ar lietu Latvijā uz īsu brīdi atnāks siltums un trešdien temperatūra pakāpsies līdz +19…+24 grādiem. Taču jau nākamajā dienā (un līdz nedēļas baigām) atkal kļūs aukstāks un temperatūra pazemināsies līdz +15…+19 grādiem.     

Ziņu lente
0