Krievijas AM pārsteidz agresijas meklējumi plānveida mācībās "Rietumi 2017"

© Sputnik / Виктор ТолочкоBaltkrievijas un Krievijas kopīgās mācības
Baltkrievijas un Krievijas kopīgās mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parastas mācības nav agresijas akts, kā to apgalvo atsevišķās valstīs, paskaidroja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Nav nozīmes baidīties no Krievijas un Baltkrievijas kopīgajām plānveida mācībām "Rietumi 2017", paziņoja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins.

Krievijas un Baltkrievijas stratēģiskās mācībaqs "Rietumi 2017" noritēs 14.-20. septembrī Baltkrievijas teritorijā, tajās piedalīsies aptuveni 13 tūkstoši karavīru, kuru vidū 3 tūkstoši būs Krievijas bruņoto spēku parstāvji. Krievija mācībās izmantos arī gandrīz 280 tehnikas vienības un vismaz 25 lidaparātus.

Совместные белорусско-российские учения на полигоне Брестский - Sputnik Latvija
No Latvijas mācības "Rietumi 2017" novēros trīs pārstāvji

"Tās ir parastas plānveida kopīgās mācības. Tā nav agresija, kā traktē dažas valstis… Es neredzu jēgu to apspriest vai baidīties. Viss notiks kā parasti, atklāti un draudzīgi," — Fomina teikto citēja RIA Novosti.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks atgādināja, ka AM vienmēr informē par lielu vai mazu mācību norisi, ziņo par manevru būtību un mācībās izmantotajiem spēkiem un dablīniekiem.

"Atbilstoša informācija par "Rietumi 2017" tika nodota masu informācijas līdzekļiem," — piebilda Fomins.

Viņš norādīja, ka nākamnedēļ notiks preses konference militārajiem atašejiem.

"Sapulcēsim visus. Mēs uzaicināsim novērotājus, tāpēc neko neslēpjam," — uzsvēra ministra vietnieks.

Iepriekš vēstīts, ka Minska nosūtījusi uzaicinājumus novērot mācības septiņu valstu: Ukrainas, Polijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Norvēģijas pārstāvjiem, kā arī Baltkrievijas AM akreditētā militāri diplomātiskā korpusa pārstāvjiem, Baltkrievija uzņēmusies iniciatīvu un nosūtījusi uzaicinājumus arī starptautisko organizāciju pārstāvjiem: ANO, EDSO, NATO, NVS, Kolektīvās drošības līguma organizācijai un Sarkanā Krusta starptautiskajai komitejai,

Солдаты российской армии в строю - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Rietumi 2017" – dāvana Baltijas rusofobiem

ĀM paudusi cerību, ka novērotāji varēs saņemt adekvātu un pilnīgu informāciju par mācību gaitu.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs arī apgalvoja, ka mācību "Rietumi 2017" gaitā iespējami dažādi notikumu attīstības varianti — no Krievijas karaspēka izvešanas no Baltkrievijas, kur tie ieradīsies uz mācībām, līdz iespējai, ka Krievija "ievedīs armiju uz Baltkrieviju un aizmirsīs to tur." Tomēr vēlāk viņš paziņoja, ka pēc sarunām ar Baltkrievijas kolēģi Minskā saņēmis visas atbildes mācību jautājumos un neraizējas par provokācijām.
Vienlaikus Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis paziņoja, ka nesaskata tiešus draudus no Krievijas puses, taču Latvijas bruņotajiem spēkiem izstrādāts rīcības plāns gadījumam, ja notiks uzbrukums republikai mācību "Rietumi 2017" gaitā.

Ziņu lente
0