Doņeckas TR galva: ASV ieroču piegāde Kijevai saasinās konfliktu Donbasā

© Пресс-служба А. Захарченко / Pāriet pie mediju bankasDoņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko
Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Letālo ieroču piegādes Kijevai saasinās bruņoto konfliktu Ukrainas austrumos, ir pārliecināts pašpasludinātās Doņeckas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko uzskata, ka iespējamās ieroču piegādes Kijevai no ASV novedīs pie konflikta eskalācijas Donbasā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Tiklīdz Ukraina saņems letālos ieročus, automātiski sāksies militārs konflikts," — žurnālistiem pastāstīja Doņeckas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko.

Iepriekš Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks paziņoja, ka Kijeva ir gatava saņemt partneru palīdzību — letālos ieročus, taču patlaban tos piegādājusi tikai Lietuva.

ASV viceprezidents Džozefs Baidens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV iznīcina Ukrainu centienos glābt Porošenko režīmu

Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis, atrodoties vizītē Ukrainā par godu valsts neatkarības dienai, nacionālā radio ēterā vēstīja, ka Savienotajām Valstīm un citām NATO loceklēm jāsniedz palīdzība Ukrainai, piegādājot ieročus.

"Palīdzībai no ASV puses jābūt ne tikai simboliskai, vajadzīgas arī specifisku ieroču piegādes, kas palīdzētu neitralizēt modernos Krievijas ieročus, kas atrodas Donbasā," — viņš apgalvoja.

Iepriekš ASV senators Džons Makeins pavēstīja, ka ASV aizsardzības ministra Džeimsa Metisa vizīte Ukrainā dāvā iespēju koriģēt politiku Ukrainas jautājumā un sniegt palīdzību, piegādājot letālos aizsardzības ieročus.

Viņš pauda parliecību par to, ka Kijevai "tas vajadzīgs, lai aizsargātu savu suverenitāti un terotoriālo vienotību".

Krievija jau vairākkārt ieteikusi atturēties no plāniem piegādāt Ukrainai ieročus, jo šāds solis tikai saasinās konfliktu Donbasā. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau vairākkārt norādijis, ka ieroču piegāde Ukrainai neveicinās krīzes noregulēšanu Donbasā un Minskas protokolu īstenošanu.

Pret ieroču piegādi Ukrainai iebildusi lielākā daļa politiķu Eiropā. Piemēram, bijušais Vācijas ārlietu ministrs, EDSO ekspriekšsēdētājs, Vācijas prezidents Franks Valters Štainmaiers paziņoja, ka ieroču piegādes Ukrainai ir ļoti riskantas, turklāt tas nav produktīvs krīzes risinājums. 

Ziņu lente
0