Tirdzniecības centrs Rīgā konsekventi pārkāpj valodas likumu

CC BY-SA 3.0 / Bearas / Kesko senukai
Kesko senukai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu valodā sniegtas informācijas trūkumu būvmateriālu veikalā "K Senukai" Valsts valodas centrs uzskata nevis par nevērību, bet gan lietuviešu veikalu tīkla politiku.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) konstatējis virkni pārkāpumu būvmateriālu un mājas preču tirdzniecības centra K Senukai darbā, pastāstīja VVC direktors Māris Baltiņš telekanāla LTN pārraidē "900 sekundes".

Viņš paskaidroja, ka Lietuvas uzņēmuma veikalos konstatēts liels skaits pārkāpumu valodas lietojumā instrukcijās, uz etiķetēm un cenu zīmēs. Tie atgādina nevis atsevišķas kļūmes, bet gan uzņēmuma politiku.

Встреча министров транспорта России и Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Briesmīgie burti: kas šausmināja Latvijas patriotus Krievijas ārlietu ministra vizītē

Pērnā gada aprīlī "Kesko Senukai" pārņēma no skandināvu akcionāriem astoņus K-rauta veikalus Latvijā. Grupa Kesko strādā astoņās valstīs — Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā. Uzņēmuma vadīto mazumtirdzniecības veikalu tīklu Baltijas valstīs veido 101 dažādu zīmolu veikals.

Māris Baltiņš pastāstīja, ka arī citus uzņēmumus nācies sodīt par necieņu pret valsts valodu. Piemēram, sludinājumu portāls ss.lv tika sodīts ar soda naudu 70 eiro apmērā, par to, ka dāvā iespēju publicēt sludinājumus tikai svešvalodā.

Patlaban turpinās arī process pret kompāniju "Latvijas dzelzceļš", kas atļāvies izvietot informāciju perona tablo Jelgavas stacijā ne tikai latviešu valodā, bet arī svešvalodās. 

Ziņu lente
0