PVN likme augļiem un dārzeņiem varētu samazināties līdz 5%

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaFinanšu ministre Dana Reizniece-Ozola
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība izskatīs Zemkopības ministrijas ierosinājumu samazināt PVN likmi Latvijā audzētajiem augļiem un dārzeņiem no 21% līdz 5%; finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola uzskata, ka budžets to izturēs.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola varētu atbalstīt Zemkopības ministrijas ierosinājumu samazināt PVN likmi Latvijā audzētajiem augļiem un dārzeņiem no 21% līdz 5%, ja tiks ievēroti vairāki noteikumi, viņa paziņoja Latvijas radio.

Šodien valdība izskatīs Zemkopības ministrijas ierosinājumu samazināt PVN likmi Latvijā audzētajiem augļiem un dārzeņiem. Patlaban PVN likme pārtikas produktiem Latvijā ir viena no augstākajām Eiropas Savienībā — 21%. Augstāka likme noteikta tikai Dānijā — 25%.

Nodokļu deklarācijas aizpildīšana - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji uzskata nodokļu slogu par pārāk augstu

Reizniece-Ozola pastāstīja, ka Finanšu ministrija šajā jautājumā ir piesardzīga, taču ierosinājumu nenoraida un varētu to atbalstīt gadījumā, ja sastaps atbalstu no vietējo ražotāju puses, tiks samazinātas cenas, un tas atbildīs budžeta prioritātēm.

Ministre uzskata, ka samazināto PCN likmi atsevišķām produktu grupām būtu iespējams ieviest uz laiku, un pēc tam analizēt efektu. Termiņš varētu sastādīt trīs gadus.

Budžeta jautājumā Reizniece-Ozola uzsvēra, ka tas var izturēt nodokļa samazināšanu, ja valdība vienosies uzskatīt to par prioritāti.

Šī gada aprīlī Zemkopības ministrijas izveidotā darba grupa secināja, ka Latvijā iespējams samazināt PVN svaigiem dārzeņiem, augļiem un ogām par 5%. līdz šim tamlīdzīgu ierosinājumu izteica kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja Edīte Strazdiņa.

Ziņu lente
0