Aizsardzības ministrija: ja Krievija uzbruks, Latvija atbildēs

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas un Krievijas karavīri mācībās
Baltkrievijas un Krievijas karavīri mācībās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pastāstīja, vai Krievija uzbruks pēc militārajām mācībām un kā Latvija ir sagatavojusies šādam notikumu pavērsienam.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Latvijas televīzijas pārraides Rīta Panorāma ēterā aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim tika uzdots jautājums, cik liels ir Krievijas uzbrukuma risks Baltkrievijas un Krievijas stratēģisko mācību "Rietumi 2017" laikā, kas notiks septembrī Baltkrievijas teritorijā.

Bergmanis atbildēja, ka patlaban nesaskata tiešus draudus no Krievijas puses, taču Latvijai tomēr ir izstrādāta rīcība uzbrukuma gadījumam. Ministrs uzsvēra, ka mācībās "Rietumi" iesaistīto karavīru skaits nereti esot pārsniedzis oficiāli pieteiktos datus.

Солдаты российской армии в строю - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Rietumi 2017" – dāvana Baltijas rusofobiem

Mācības "Rietumi" notiek reizi četros gados. Šoreiz tās notiks 14.-21. septembrī sešos poligonos Baltkrievijā. Tajās piedalīsies aptuveni 13 000 karavīru, kuru vidū 3000 ir Krievijas bruņoto spēku pārstāvji. Krievija atsūtīs arī 280 tehnikas vienības un vismaz 25 lidaparātus.

Iepriekš Sputnik Latvija informēja, ka gaidāmās mācības jau vairākus mēnešus sagādā raizes Austrumeiropas valstīm.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs jau aprīlī pauda bažas par to, ka Krievija varētu ievest savus spēkus Baltkrievijā un tur atstāt. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pauda viedokli, ka Baltkrievijas un Krievijas kopīgajiem manevriem varot sekot bruņots uzbrukums un okupācija.

Bailes no gaidāmajām mācībām nav skārušas tikai ASV Valsts departamentu, kura pārstāvji ziņoja, ka šādus militāros treniņus uzskata par ierastu lietu.

Vienlaikus Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāvīgi atgādina, ka mācības ir atklātas. Latvija jau ir saņēmusi ielūgumu diviem novērotājiem, turklāt Krievija uzaicināja novērot mācības Latvijas militāro atašeju Maskavā. 

Ziņu lente
0