Politika

Dienvidkorejas prezidents: pussalā vairs nebūs kara

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasСаммит G20 в Гамбурге
Саммит G20 в Гамбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina teiktā, Korejas pussalā, kara nebūs, bet draudi pielietot ASV militāro spēku ir vajadzīgi, lai izdarītu spiedienu uz Ziemeļkoreju.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins paziņojis, ka Korejas pussalā nebūs kara. Šo paziņojumu viņš sniedza uzrunā, kas bija veltīta pirmajām 100 Džēina prezidentūras dienām.

"Es to saku ar visu pārliecību — nekad vairs Korejas pussalā kara nebūs. ASV un to prezidents Donalds Tramps ir piekrituši apspriest ar Dienvidkoreju (soļu – red.) izvēles iespējas, ko viņi grasās spert neatkarīgi no tā, kādas būs iespējas," — sacīja Muns Džēins.

Prezidents arī atzīmējis, ka militārā spēka pielietošanas draudi no ASV puses ir nepieciešami, lai izdarītu spiedienu uz Ziemeļkoreju, bet tas nozīmē tūlītēju pāreju pie darbībām. Valsts prezidents uzsvēra, ka "Ziemeļkorejai par "sarkano līniju" kļūs kodolenerģijas kodolieroča ražošana" un "Ziemeļkoreja jau pietuvojusies šai "sarkanajai līnijai", bet dialogs ar Phenjanu ir iespējams tikai ar zināmiem noteikumiem.

Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vadītājs Kims Čenuns - Sputnik Latvija
KTDR vadītājs pavēlējis karavīriem būt gataviem izdarīt triecienu

Pašlaik situācija Korejas pussalā ir saasinājusies pēc ASV un KTDR skarbajiem paziņojumiem.

Ziemeļkoreja ir apsolījusi palaist ballistiskās raķetes pret Guamas salu, kurā izvietotas ASV piederošā Andersena aviobāze un jūras flotes bāze Apra-Harborn. Prezidents Tramps paziņoja, ka gadījumā, ja Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns "izdarīs kaut ko ar Guamu, ar Ziemeļkoreju notiks kaut kas tāds, ko neviens vēl nekad nav redzējis".

Tomēr šīs nedēļas sākumā abu valstu līderi mīkstinājuši savu paziņojumu toni. Kims Čenuns paziņojis, ka ir gatavs vēl kādu laiku pavērot ASV rīcību, bet Tramps atbalstījis šo izteikumu.

Ziņu lente
0