Ja nu tās būtu bijušas narkotikas: strīds par ss.lv slēgšanu turpinās

© Sputnikss.com
ss.com - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā pārtraukt narkotiku tirdzniecību, taču pie tam nenodedzināt māju, kurā mīt narkotiku tirgonis – Latvijā turpinās strīds par portāla ss.lv slēgšanu.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Pasākumi, ko Valsts ieņēmumu dienests (VID) veicis pret portālu ss.lv, ir pārmērīgas, paziņoja uzņēmuma Inbokss valdes loceklis Jevgēņijs Kuzņecovs LTV7 pārraidē krievu valodā "Žizņ segodņa", raksta LSM.lv.

"Tas ir gluži kā, ziniet, ienākt mājā un pateikt: pēc mūsu datiem, pie jums te dzīvo narkotiku tirgonis, iedodiet viņa telefona numuru, un nodedzināt māju atteikuma gadījumā. Dažos gadījumos radikāli pasākumi ne vienmēr ir pareizi," — teica Kuzņecovs.

VID vadītāja Ilze Cīrule - Sputnik Latvija
VID un ss.lv konflikts turpinās jau pusotru gadu

Viņš pastāstīja, ka neviens nepretojās lūgumiem nodot fizisku personu datus, kamēr pieprasījumi attiecās uz konkrētiem gadījumiem. Taču nodokļu dienestam sagribējies saņemt visu datu masīvu par visu vieglo automašīnu pārdošanas nodaļu sludinājumu portālā. Tas radījis pamatoas bažas.

"ss.lv uzskata, ka šie dati ir viņu biznesa daļa, un to nekontrolēta nodošana trešajām personām (tas ir, nodokļu dienestam) radītu risku gan viņu biznesam, gan klientiem."

Radikālais salīdzinājums ar narkotiku tirdzniecību, acīmredzot saistīts ar CSDD pārstāvja Jāņa Aizpora izteikumiem — viņš iepriekš paziņoja, ka nepieciešams aizliegt nereģistrētu transportlīdzekļu pārdošanu ar sludinājumu starpniecību, raksta Rus.db.lv.

"Nevienam ne prātā nenāk pārdot narkotikas sludinājumu lapās. Līdzīgi vajadzētu rīkoties arī ar nereģistrētu transportlīdzekļu tirdzniecību. Iespējams, nepieciešamas jaunas prasības pret tirdzniecību interneta portālos. Patlaban nopirkt mašīnu caur sludinājumu portālu iespējams, taču mēs aicinām cilvēkus uzmanīties un pirkt tikai Latvijā reģistrētas automašīnas," — skaidroja Aizpors.

Viņš atgādināa, ka 2016. gadā CSDD sadarbībā ar VID un Finanšu ministriju izstrādājis transporta līdzekļu reģistrācijas normatīvo aktu grozījumus, kas stājās spēkā šī gada janvārī. Tagad no ārvalstīm atvestas automašīnas pārdošana ir pieļaujama tikai noteiktā kārtībā reģistrētos autoveikalos, turklāt tikai pēc transporta līdzekļa reģistrācijas Latvijā. Diemžēl šī norma bieži tiek pārkāpta sludinājumu portālos.

"Pats VID atzīsts, ka patlaban lielāko problēmu sagādā brīdis pirms informācijas par automašīnu iekļaušanas valsts reģistrā. Tāpēc viens no tālākajiem ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumiem varētu būt stingrāka atbildība par pārkāpumiem automašīnu tirdzniecības jomā, par nereģistrētu automašīnu pārdošanu," — uzsvēra Aizpors.

Ziņu lente
0