Plāksnītes krievu valodā apspriedē ar ministru Sokolovu: VVC gaida skaidrojumu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas un Krievijas starpvaldību komitejas 7. forums
Latvijas un Krievijas starpvaldību komitejas 7. forums - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts valodas centrs uzskata, ka Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdē pārkāpts valsts valodas likums – plāksnītes ar sēdes dalībnieku vārdiem bija krievu valodā.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) lūgs Satiksmes ministrijas skaidrojumu jautājumā par plāksnītēm krievu valodā, kas tika izmantotas Latvijas satiksmes ministra Ulda Auguļa un Krievijas transporta ministra Maksima Sokolova preses konferencē, informē Vesti.lv.

Ušakova kepka - Sputnik Latvija
Nav tāda vārda: Nacionālais bloks mēģina atņemt Ušakovam "kepku"

VVC pārstāvis Viesturs Razumovskis norādījis, ka tamlīdzīgas darbības ir nepareizas no organizācijas un valodas politikas viedokļā. Valsts valodas likums paredz tikai divas valodu kategorijas — valsts valoda un svešvalodas. Cita gradācija nav paredzēta.

Ministru tikšanās noritēja Latvijā, un plāksnītēm ar vārdiem bija jābūt latviešu valodā.

Tātad precedents ir radīts. Tagad atliek tikai gaidīt nākamo konferenci, kurā piedalīsies NATO dalībvalstu pārstāvji. Tamlīdzīgos pasākumos tiek izmantotas plāksnītes angļu valodā. Paskatīsimies, vai VVC būs tikpat konsekvents un principiāls arī šajā situācijā?

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas septītā sēde Auguļa un Sokolova vadībā notika vakar Rīgā.

Ziņu lente
0