Krievija nākamgad samazinās aizsardzībai paredzētos izdevumus

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija plāno pilnā apjomā saglabāt patlaban izstrādājamās valsts bruņojuma programmas īstenošanu.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Aizsardzībai atvēlēto izdevumu samazināšanās, ko paredz 2018. gada federālais budžets, neietekmēs armijas un flotes apgādes plānus, informēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Gribu atgādināt, ka nākamā gada budžeta ievērojama ekonomija paredzēta, starp citu, uz aizsardzības izdevumu samazināšanas rēķina. Tas nav saistīts ar mūsu armijas un flotes apgādes plānu samazināšanu. Mēs izpildīsim valsts aizsardzības pasūtījumu un izstrādāsim jaunu programmu," — Vladimira Putina vārdus citēja aģentūra RIA Novosti.

Ķīnas JKF sagādes kuģis Lomahu Rīgas ostā - Sputnik Latvija
Septembrī Klusajā okeānā turpināsies Krievijas un Ķīnas kopīgās mācības

Krievijas prezidents uzsvēra, ka nepieciešams uzmanīgi izvērtēt jautājumus, kas radīsies, sagatavojot valsts galveno finanšu dokumentu Valsts domē.

"Tas attiecas uz aizsardzību, drošību, tas attiecas uz ekonomiku, tās atbalstu, sociālo sfēru, veselības aprūpi, darba algas līmeni, pilsoņu ienākumiem, it īpaši budžeta sfērā, tā saucamajās nenorādītajās pilsoņu kategorijās. Lūdzu pievērst tam uzmanību," — norādija Putins.

Apspriede jautājumos par 2018. gada federālā budžeta izdevumiem un plāna periodam līdz 2020. gadam nacionālās aizsardzības, drošības un tiesībsargājošās darbības jomās notika jūlija beigās valsts premjera Dmitrija Medvedeva vadībā. Valdības vadītājs atgādināja par trīs gadu budžeta veidošanas principu: ne tikai noslēgt valsts apbruņojuma programmu, bet arī radīt iespējas jaunās programas īstenošanai, kas tiek izstrādāta patlaban.

"Visi uzdevumi ir zināmi, tie ir noteikti un formulēti. Atklāti sakot, uzdevums nav viegls, taču bruņoto spēku apgādes grafiks kopumā tiek izpildīts, un mēs arī turpmāk ievērosim noteiktos tempus," — teica Medvedevs.

Pēc viņa vārdiem, Valsts bruņojuma programmai līdz 2020. gadam atvēlēta lielākā daļa aizsardzības izdevumu. "Mūsu pienākums ir nodrošināt valsts aizsardzības potenciāla stabilu attīstību, līdz 2020.     

Ziņu lente
0