Ahmeds Roberts Kļimovičs: nepreciet latvietes

© Foto : Personal ArchiveАхмед Роберт Климович
Ахмед Роберт Климович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvis Ahmeds Roberts Kļimovičs nācis klajā ar paradoksālu tēzi: latvietēm vajadzētu precēties ar musulmaņiem, taču musulmaņiem nevajadzētu precēt latvietes.

RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Režisors, publicists un Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvis Ahmeds Roberts Kļimovičs paudis viedokli, ka latvietēm un citu tautību pārstāvēm vajadzētu precēties tikai ar musulmaņiem, vēsta Mixnews.lv, atsaucoties uz portālu nra.lv.

Telekanāla STV raidījumā "Sieviete. Personīgi" sarunas gaitā režisors atklāti pauda savu viedokli laulības jautājumos.

"Es uzskatu, ka latvietēm vajadzētu precēties tikai ar islāmticīgajiem, turklāt ne tikai latvietēm vien, bet visām sievietēm. Taču neiesaku musulmaņiem precēties ar latvietēm," – atzīmēja publicists.

Savu viedokli Kļimovičs pamatoja – viņš paskaidroja, ka pasaulē ir papilnam sieviešu, kuras ciena vīriešus un zina, kādai jābūt īstai sievai, taču laulības ar vietējo sievieti ir visai riskants pasākums.

Musulmaņu meitene veikalā pie kāzu tērpa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Musulmane feministe vēršas pret bērnu laulībām

"Tas ir milzīgs risks – apprecēt latvieti. Kāpēc tas vajadzīgs, ja pasaulē ir papilnam sieviešu, kuras ciena vīriešus, kuras ciena tradīcijas, kuras saprot, kā izturēties ģimenē, kā būt sievai? Pasaulē ir daudz sieviešu, kuras nemēdz apnicīgi uzmākties vīriešiem, kuras klausa vīriešus, un vēlāk tām nenākas skraidīt uz kapsētu, lai uzkoptu kapiņu. Pasaulē ir daudz tādu sieviešu," – apgalvoja režisors.

Jāpiebilst, ka Islāma kultūras centra pārstāvja paziņojums ir pretstatā plaši pazīstamajai ebreju anekdotei, kurā māte iesaka dēlam dzīves nogalē pamest iepriekšējo sievu un apprecēt latvieti, jo neviens cits neprot labāk apkopt kapiņu. Kas tad vēl būtu vajadzīgs?

Ziņu lente
0