Biļete vienā virzienā: Busuli kritizē par piedalīšanos "Jaunā viļņa" žūrijā

© Sputnik / Баубек КоныровLatviešu dziedātājs Intars Busulis
Latviešu dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji ir sašutuši un uzskata, ka var padzīt "Jauno vilni" no Latvijas, taču ne Latviju no "Jaunā viļņa", turklāt pieminēja arī Laimas Vaikules festivālu "Rendezvous".

RĪGA, 15. augusts — Sputnik, Jeļena Kirillova. Nesen kļuva zināms, ka pazīstamais latviešu dziedātājs Intars Busulis kļūs par konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas locekli.

Dziedātājs pastāstīja par starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2017" žūrijas jauno sastāvu savā lapā Instagram un Facebook. Jau trešo gadu kopš pārvākšanās no Jūrmalas konkurss norisinās Sočos.

Šogad žūrijā strādās Igors Krutojs, Filips Kirkorovs, Sergejs Lazarevs, Anželika Varuma, Dmitris Kontopuloss, Konstantīns Meladze, Igors Nikolajevs, Antons Beļajevs, Alsu, Armans Davletarovs un Intars Busulis no Latvijas.

 

 

Intara Busuļa publikāciju lietotāji sagaidīja ar milzum daudziem sajūsmas pilniem komentāriem un apsveikumiem, taču izrādījās, ka dziedātāja iesaistīšanās Krievijas organizētajā konkursā dažu labu neiepriecina.

Piemeram, politologs, Austrumu politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors ziņai par Intara Busuļa iesaistīšanos "Jaunā viļņa" žūrijā veltīja veselas divas publikācijas savā mikroblogā Twitter. Laikam jau ziņa par to viņu vareni aizskāra.

"Var dabūt Jauno vilni ārā no Latvijas, bet ne no Busuļa… Busulis darbosies 'Jaunā viļņa' žūrijā Sočos," — norādīja pirmajā publikācijā eksperts.

​​"Rietumos izsisties grūti, kāpēc lai nepatusētu austrumos ar tiem, kuri neiebilst, ka viņu vara nogalina ukraiņus?" — raksta sašutušais politologs nākamajā publikācijā.

​Daži komentētāji dzīvi atsaucās uz šīm publikācijām.  Zigrīda Daskevica pat ieteica Busulim nopirkt vienvirziena biļeti uz Sočiem.

​Šajā sakarā "pa ādu" dabūja arī Laima Vaikule un visā pasaulē pazīstamā Prāta Vētra (Brainstorm).

"Drīzāk: var JV dabūt ārā no Latvijas, bet ne Latviju no JV:) Un vēl — izmetot JV pa parādes durvīm, tas ienāks pa sētas durvīm (ar Vaikuli)," — uz politologa publikāciju atsaucās Māris Luste.

​Daži Anda Kudora viedokli nosodīja. "​Kādēļ lai tik talantīgs un kreatīvs cilvēks, kā Intars Busulis nebūtu žūrijā? Par šo faktu būt jāpriecājas, nevis otrādi," — atzīmēja Ed Brady.

​​"Jā, bet Prāta Vētra? Kāda ir starpība? Renārs K. prokremlists? Birkas mums izdodas vai ne?" — dziedātājus un mūziķus aizstāvēja Tālis Jēkabsons.

​​Konkurss "Jaunais vilnis" notiks 8.-14. septembrī, tajā uzstāsies 14 talantīgi izpildītāji no 9 valstīm. Taču pirmo reizi konkursā nebūs Latvijas pārstāvja: neviens no trim pretendentiem neiekaroja žūrijas simpātijas.

Intars Busulis izcīnīja uzvaru konkursā "Jaunais vilnis" 2005. gadā — tas kļuva par stimulu viņa popularitātei ne vien Latvijā, bet arī citās pēcpadomju valstīs.

Starp citu, dienu pirms informācijas par dalību "Jaunā viļņa" žūrijā Busulis pastāstīja, ka pievienosies konkursa "X Faktors Latvija" žūrijai, taču šis jaunums politiķu un nacionālpatriotu jūtas neaizsāra.

Ziņu lente
0