Igaunijas cietumos tiks aizliegta smēķēšana

© Sputnik / Алексей ФилипповRestes kolonijā
Restes kolonijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par smēķēšanas kaitīgumu tagad brīdina ne tikai Veselības ministrija, bet arī sodu izciešanas vietas – no 2017. gada 1. oktobra Igaunijas cietumos būs aizliegts smēķēt pat pastaigu laikā.

RĪGA, 15. augusts - Sputnik. No 2017. gada 1. oktobra Igaunijas cietumos tiks aizliegta smēķēšana, taču Tieslietu ministrija neuzskata, ka šāds lēmums varētu novest pie ieslodzīto protestiem, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu rus.err.ee.

Gaitenis cietumā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Cietumā Lielbritānijā izcēlies ieslodzīto dumpis

Igaunijas Tieslietu ministrijas pārliecinošais miers ir saistīts ar to, ka smēķēšanas ierobežojumi valsts cietumos ieviesti jau 2010. gadā, kad ieslodzītajiem tika aizliegts smēķēt cietuma telpās. Savukārt no šī gada 1. oktobra tabakas izstrādājumu lietošanas aizliegums būs spēkā arī pastaigās.

Igaunijas Tieslietu ministrijas preses sekretāre Dagne Mikhelsa paskaidroja, ka līdz 2010. gadam brīvības atņemšanas iestādēs bija iespējams smēķēt pēc patikas, taču pēc jauno noteikumu ieviešanas cietuma darbinieki sāka izsniegt ieslodzītajiem trīs cigaretes dienā, un tagad tabakas izstrādājumus ļauts lietot tikai pastaigu vietā.

"2010. gadā ieviestajam aizliegumam bija daudz lielāka nozīme nekā pašreizējam. Tolaik daudzi stāstīja par dumpja risku cietumā, taču tādi spriedelējumi ir no folkloras jomas," — portāls rus.err.ee citē Mikhelsas teikto. Viņa atzīmēja, ka nepieciešamības gadījumā ieslodzītie var saņemt ārstēšanos no nikotīna atkarības.  

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka Igaunijas cietumu darbinieku attieksme pret saviem pienākumiem ir visai radoša. Šī gada augusta sākumā sociālajā tīklā Facebook igauņu valodā tika sākta Viru cietuma reklāmas kampaņa ar lozungu "Vinnē stilīgu lietussargu "Viru cietums"!" (VÕIDA STIILNE VIRU VANGLA VIHMAVARI!).

Valsts iedzīvotāji uz oriģinālo reklāmas kampaņu reaģēja dažādi, taču, spriežot pēc atsauksmju skaita, simtiem valsts iedzīvotāju neiebilst pret iespēju iegūt "cietuma" lietussargu.

Loterijā iespējams piedalīties, atzīmējot "Like" cietuma lappusei un atzīmēties paziņojuma komentāros. Uzvarētāja vārds tiks pasludināts 23. augustā.

Ziņu lente
0