Ukrainas sociālās politikas ministrs: ukraiņi pārāk daudz ēd

© Sputnik / Робертс ВицупсБорщ с пампушками и рюмкой водки в Омском ресторане Колчак
Борщ с пампушками и рюмкой водки в Омском ресторане Колчак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Ukrainas sociālās politikas ministra Andreja Revas viedokļa, 50% ukraiņu ienākumu tiek tērēts pārtikai nepareizas ēšanas kultūras dēļ, piemēram, Vācijā vienkārši pieņemts ēst mazāk.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Ukraiņi tērē 50% no saviem ienākumiem pārtikai, jo pārāk daudz ēd, paziņoja Ukrainas sociālās politikas ministrs Andrejs Reva.

Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Ukrainā tika atcelta valsts cenu regulēšana pārtikai

"112 Ukraina" ēterā, atbildot uz jautājumu, kādēļ 50% no ukraiņu ienākumiem aiziet pārtikai, kad vāciešiem šis skaitlis sastāda 14%, ministrs izteica viedokli, ka atšķirība nav ienākumu līmenī, bet gan ēšanas tradīcijās.

"Kad mēs runājam par to, ka vācieši tērē (pārtikai) 14%, un mēs 50%, tad tas ir prioritāšu sistēmas jautājums. Mans tēvs visu dzīvi par prioritāti uzskatīja kārtīgi paēst. Viņš uzskatīja, ka var no kaut kā atteikties, taču veselīgas pilnvērtīgas ēdienreizes ir ļoti svarīgas. Mūsu ļaudīm ir tāda vēsturiska tradīcija – bads, kari lika viņiem izturēties pret pārtikas problēmu ne tā kā citās valstīs. Es jau nerunāju par to, ka sabiedrībā tika kultivēta attieksme pret maizi," — paudis Reva.

Pēc viņa vārdiem, "vācieši ēd mazliet savādāk".

"Viņiem ir cits uzturs. Viņu ēšanas kultūra ļoti atšķiras no mūsējās. Ņemot vērā, ka pārtikas cenas Ukrainā un Vācijā ir apmēram vienādas, viņi ēd mazāk nevis tādēļ, ka viņiem nav iespējas, bet tādēļ, ka kultūra ir tāda. Un tāpēc viņi tērē mazāk salīdzinājumā ar mūsu ļaudīm," — atzīmēja ministrs.

Ukrainā kopš 1. jūlija atcelta valsts cenu regulēšana pārtikas produktiem. Jaunieveduma mērķis ir samazināt spiedienu uz biznesu, novērst pārlieko valsts iejaukšanos ekonomikas procesos konkurences attīstībai tirgū un debirokratizācijai cenu politikas nozarē.

Ziņu lente
0